Τελευταία Νέα
Πολιτική

Schulz για τις διαρροές διαλόγων στελεχών του ΔΝΤ: Αναγκαίες οι διαφανείς διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα

Schulz για τις διαρροές διαλόγων στελεχών του ΔΝΤ: Αναγκαίες οι διαφανείς διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα
Η συνομιλία των στελεχών του ΔΝΤ που διέρρευσε αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα, είναι σαφές παράδειγμα της αναγκαιότητας για αυξημένο κοινοβουλευτικό έλεγχο των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας, σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου
«Σαφές παράδειγμα της αναγκαιότητας για αυξημένο κοινοβουλευτικό έλεγχο των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας» θεωρεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Sculz, το περιεχόμενο διαλόγων στελεχών του ΔΝΤ σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, που διέρρευσαν στον Τύπο.
Απαντώντας σε επιστολή του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο κ. Schulz ανέφερε ότι «η συνομιλία των στελεχών του ΔΝΤ που διέρρευσε αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα είναι σαφές παράδειγμα της αναγκαιότητας για αυξημένο κοινοβουλευτικό έλεγχο των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας».
Ο κ. Σουλτς επισημαίνει επίσης πως «η (νεοσυσταθείσα) Ομάδα Εργασίας (σ.σ. για το ελληνικό πρόγραμμα) θα πρέπει να προσπαθήσει να αποσαφηνίσει πλήρως τη θέση του καθενός από τους εμπλεκόμενους φορείς και να διασφαλίσει ότι οι διαδικασίες μέσω των οποίων διεξάγονται ο διαπραγματεύσεις, είναι διαφανείς».
Ο κ. Παπαδημούλης, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, είχε θέσει στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το ζήτημα της στάσης του ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση και την πολιτική αστάθεια που τέτοιες δηλώσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν.
Απευθυνόμενος στον κ. Schulz, μεταξύ άλλων, o κ. Παπαδημούλης είχε τονίσει πως «χρειάζεται από την πλευρά μας μια ενιαία και σαφής στάση απέναντι σε κινήσεις που υπονομεύουν τις προσπάθειές μας για εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης