Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει αν έχει κάποιο σχέδιο για την μετανάστευση και την προσφυγιά

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει αν έχει κάποιο σχέδιο για την μετανάστευση και την προσφυγιά
Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι τα πρόβληματα στα hot spots και στα κέντρα φιλοξενίας είναι τεράστια
«Θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει και στους νησιώτες και σε όλους τους Έλληνες αν έχει κάποιο σχέδιο για την μετανάστευση και την προσφυγιά», υπογράμμισε σε δηλώσεις του μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στο hot spot της Χίου ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τους πρόσφυγες και προσέθεσε ότι «η κοινωνία της Χίου έχει κάνει ό,τι μπορούσε.
Από εδώ και πέρα οι υπουργοί πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις τους».
Eκανε λόγο, επίσης, για τεράστια προβλήματα λειτουργίας του hot spot, καθώς, σημείωσε, μόνο «ένας άνθρωπος κάνει συνεντεύξεις σε 1.000 πρόσφυγες» που αιτούνται ασύλου, ενώ «υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν στα κοντέινερς: δεν έχουν ζεστό νερό, δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα μπουκάλι γάλα».
O Στ. Θεοδωράκης έφτασε στη Χίο το πρωί της Τρίτης 12 Απριλίου 2016 και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού καθώς και με τον λιμενάρχη του νησιού Χρήστο Φραγκιά.
Επισκέφτηκε τον καταυλισμό στη Σούδα, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και όπου διαμένουν περίπου 700 πρόσφυγες. Εκεί, συζήτησε με τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που βοηθούν στον καταυλισμό, καθώς και με τους πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στο νησί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης