Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης (υφυπ. Εξωτερικών): Ραγδαία μείωση στις αφίξεις προσφύγων από τα τουρκικά παράλια

Αμανατίδης (υφυπ. Εξωτερικών): Ραγδαία μείωση στις αφίξεις προσφύγων από τα τουρκικά παράλια
Αρχίζει και λειτουργεί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και αυτό είναι πολύ θετικό τόνισε ο κ.Αμανατίδης
Την θέση ότι η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας έχει αρχίσει να αποδίδει διατύπωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης, ο οποίος χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι οι αφίξεις προσφύγων από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά παρουσιάζουν ραγδαία μείωση.
«Αρχίζει και λειτουργεί η συμφωνία και αυτό είναι πολύ θετικό και θα επιμείνουμε.
Δεν εφησυχάζουμε το παρακολουθούμε ώρα με την ώρα, μέρα με την ημέρα ελπίζοντας ότι θα υλοποιηθεί ως το τέλος η συμφωνία και θα λυθούν και τα επί μέρους ζητήματα» είπε ο κ.Αμανατίδης.
Όπως είπε, μετά από αυτή την εξέλιξη ανοίγει ουσιαστικά για τους πρόσφυγες η νόμιμη οδός για απευθείας μετάβαση από την Τουρκία στις χώρες της Ευρώπης.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού Σ. Θεοδωράκη, ότι μια χώρα για να προχωρήσει πρέπει να δημιουργεί τις απαραίτητες συμμαχίες και όχι να δημιουργεί άσκοπα εχθρούς, ο κ.Αμανατίδης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, αναφέρθηκε στις συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με το Ισραήλ, την Κύπρο και την πρόσφατη διακρατική συνάντηση στην Τουρκία και τόνισε ότι οι συμφωνίες αυτές δημιουργούν δεδομένα σταθερότητας προς όφελος της Ελλάδας, αλλά και της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης