Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα σε Μαξίμου και ΝΔ για το «πόθεν έσχες» του Α. Τσίπρα

Ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα σε Μαξίμου και ΝΔ για το «πόθεν έσχες» του Α. Τσίπρα
Να δημοσιοποιήσει τα «πόθεν έσχες» του ο πρωθυπουργός ζητά η ΝΔ - Με δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας για τα περιουσιακά στοιχεία Τσίπρα απαντά το Μαξίμου
Σε νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και Μαξίμου εξελίσσεται το θέμα της συμμετοχής του Αλέξη Τσίπρα σε εταιρεία μαζί με τον Νίκο Παππά και τον Χ. Καραμάνο το 2008.
Η ΝΔ μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» καλεί, με ανακοίνωσή της, τον νυν πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα επίσημα τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 2009 και 2010 μετά τις, όπως λέει, «σημερινές αποκαλύψεις, που αφορούν σε εταιρεία που είχαν ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Ν. Παππάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Χ. Καραμάνος».
«Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα ο κ. Τσίπρας έχει την αυτονόητη υποχρέωση να δώσει στη δημοσιότητα επίσημα τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 2009 και 2010, προκειμένου να φανεί πραγματικά αν είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στην εταιρία "ΑΓΝΑΝΤΙ Ο.Ε.", καθώς και το αντίτιμο της μεταβίβασης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Λίγο νωρίτερα, για το ίδιο θέμα, κύκλοι του Μαξίμου απαντούσαν στο ίδιο δημοσίευμα για την, όπως υποστήριζαν, «υποτιθέμενη απόκρυψη συμμετοχής σε ομόρρυθμη εταιρεία του Αλέξη Τσίπρα από τη δήλωση "πόθεν έσχες"», παραθέτουν δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, των Νέων, από τις 20/9/2010* στο οποίο τα «Νέα» αναφέρουν για τον Αλέξη Τσίπρα:
«Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε το 2008 εισοδήματα 21.588 ευρώ.
Δηλώνει ιδιοκτήτης διαμερίσματος 114 τ.μ. στην Αθήνα που απέκτησε με γονική παροχή το 1996 και κάτοχος μηχανής 650 κ.ε. που απέκτησε τα 2007 με αγορά έναντι 7.300 ευρώ.
Για το 2008 δηλώνει καταθέσεις 2.949 ευρώ στην Άλφα και μέτοχος σε ομόρρυθμη εταιρεία που ξεκίνησε το 2007 με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ. Ωστόσο δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει πλέον από αυτή την εταιρεία.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης