Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Πολύ αμφίβολο εάν οι Ευρωπαίοι είναι διατεθειμένοι να μας δανείσουν για τέταρτη φορά

Χρυσόγονος: Πολύ αμφίβολο εάν οι Ευρωπαίοι είναι διατεθειμένοι να μας δανείσουν για τέταρτη φορά
Πολύ μεγαλύτερο το κόστος μιας αποτυχίας της αξιολόγησης από τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν με την ολοκλήρωσή της είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι πλέον είναι πολύ αμφίβολο οι Ευρωπαίοι να δανείσουν για τέταρτη φορά την Ελλάδα διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Χρυσόγονος.
«Φοβάμαι ότι αν ζητήσουμε για τέταρτη φορά διακρατικό δανεισμό είναι πλέον πολύ αμφίβολο αν θα υπάρξει θετική αντιμετώπιση» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πρέπει να δούμε κατά πόσο τα κράτη θα είναι διατεθειμένα να μας δανείσουν για τέταρτη φορά.
Θα μας έλεγαν χρεοκοπήστε καλύτερα και θα ήταν τραγικό» είπε ο κ.Χρυσόγονος, τονίζοντας ότι το κόστος μιας αποτυχίας όσον αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν με την ολοκλήρωσή της.
«Ακόμα και αν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας συμφωνήσουν σε νέο διακρατικό δανεισμό θα υπάρξουν αντιδράσεις από ελληνικής πλευράς, καθώς ένα νέο -τέταρτο κατά σειρά μνημόνιο - θα συνοδεύεται και πάλι από επαχθείς όρους» υποστήριξε ο κ.Χρυσόγονος.
Αναφερόμενος στη συνομιλία Τόμσεν - Βελκουλέσκου, σύμφωνα με τις διαρροές από τα wikileaks, ο κ. Χρυσόγονος είπε ότι παρά το γεγονός το ΔΝΤ έκανε από την πρώτη στιγμή σοβαρά λάθη στις οικονομικές του μετρήσεις και εκτιμήσεις και στο σχεδιασμό του ελληνικού προγράμματος, οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να θεωρούν την παρουσία του στην Ελλάδα απαραίτητη και να το χρησιμοποιούν ως τεχνικό σύμβουλο.
«Δεν ξέρω αν είναι και σε πιο βαθμό ζήτημα σκοπιμοτήτων ή απλώς τεχνικών αστοχιών, αλλά η ουσία είναι ότι ο οργανισμός αυτός και από οικονομική ακόμα άποψη είναι αναξιόπιστος» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι το ΔΝΤ με τη στάση που ακολουθεί ουσιαστικά παραμερίζει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης