Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φωτίου (υπ.Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Παρατείνεται για τρεις μήνες το πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας

Φωτίου (υπ.Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Παρατείνεται για τρεις μήνες το πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας
Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα εφαρμοστεί αρχικά σε 30 Δήμους της χώρας και από το 2017 θα επεκταθεί σε όλους είπε η κα.Φωτίου
Την παράταση του προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας για τρεις μήνες ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου, αναφέροντας πως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα εφαρμοστεί αρχικά σε 30 Δήμους της χώρας.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Φωτίου υποστήριξε ότι από 1-1-2017 το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας.
«Δεν είναι ανακοινώσιμοι ακόμα οι 30 Δήμοι.
Οι Δήμοι έχουν επιλεγεί βάσει του πληθυσμού των περιφερειών τους, λαμβάνονται υπόψη τα ποσοστά ανεργίας, τα ποσοστά της φτώχειας, ενώ ανάμεσά τους δεν θα περιλαμβάνονται οι 13 Δήμοι που είχαν ενταχθεί στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» υπογράμμισε η κα.Φωτίου.
Ερωτηθείσα για το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα, είπε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο από τις 2 Φεβρουαρίου, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι απαραίτητη η έγκριση του προγράμματος από τους δανειστές.
Σε ερώτηση για το πότε θα καταβληθούν χρωστούμενα από την προηγούμενη εφαρμογή του προγράμματος είπε ότι, το θέμα έχει κλείσει και όσοι δικαιούχοι επρόκειτο να λάβουν το επίδομα, το έχουν ήδη λάβει.
Επιπλέον, υποστήριξε πως όσοι ενοικίασαν τα σπίτια τους σε δικαιούχους του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης,  τα έσοδα από αυτά τα ενοίκια θα είναι αφορολόγητα ενώ αναφερόμενη στις καταγγελίες δικαιούχων του προγράμματος επισιτιστικής βοήθεια για χαλασμένα προϊόντα, , είπε πως «θα αντικατασταθούν τα σάπια προϊόντα και ο δικαιούχοι θα λάβουν ό,τι δικαιούνται».
Σχετικά με την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, τα οποία πρόκειται να δοθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, είπε πως «προσπαθούμε με όλους τους φορείς, να καταβληθούν πριν από το Πάσχα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης