Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος (Δημ. Συμπαράταξη): Να εκκενώσει άμεσα και ειρηνικά τους πρόσφυγες από την Ειδομένη η κυβέρνηση

Θεοχαρόπουλος (Δημ. Συμπαράταξη): Να εκκενώσει άμεσα και ειρηνικά τους πρόσφυγες από την Ειδομένη η κυβέρνηση
Η συμφωνία για το προσφυγικό που υπέγραψε η κυβέρνηση είναι δύσκολο να εφαρμοστεί - Χρειάζεται και η ΕΕ να κάνει περισσότερα
Την άποψη ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση για το προσφυγικό είναι δύσκολο να εφαρμοστεί εξέφρασε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «ΑΠΕριττα» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος διατύπωσε τον φόβο ότι «αυτές τις μέρες θα ξεσπάσουν επεισόδια και αυτό φαίνεται και στη Χίο» εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση πρέπει και να εκκενώσει άμεσα και ειρηνικά τους πρόσφυγες από την Ειθδομένη αλλά και να τους κατανείμει δίκαια στα κέντρα φιλοξενίας ανά την χώρα.
Υποστήριξε ότι τα επεισόδια της Χίου δεν ήταν αναμενόμενα, με δεδομένο ότι εκεί λειτουργεί το πιο οργανωμένο hoτ spot σε σχέση με τα άλλα νησιά υποστηρίζοντας ότι γι αυτό φοβάται το ξέσπασμα επεισοδίων.
Εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση υπέγραψε μια συμφωνία που είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, τόνισε ότι ακριβώς για αυτόν το λόγο η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει και πάλι την ΕΕ για ισομερή καταμερισμό των προσφύγων σε όλες τις χώρες-μέλη, ενώ επέκρινε τους κυβερνητικούς χειρισμούς ως προς την μη διαχωρισμό, όπως είπε, των προσφύγων από τους μετανάστες.
«Δεν είναι δυνατόν ο νομός Κιλκίς με την Ειδομένη και τα κέντρα φιλοξενίας να έχει 20.000 πρόσφυγες», σημείωσε λέγοντας ότι το πρόβλημα με τις προσφυγικές ροές δεν πρόκειται να λυθεί αν δεν κάνουν η ΕΕ, αλλά και η Ελλάδα αυτά που πρέπει.
Στο μεταξύ, αναφερόμενος στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σχολίασε ότι η πρόταση για τη δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου φαίνεται να προχωράει, με την προϋπόθεση όμως, όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι «δεν θα μπλέξουμε σε ατέρμονες συζητήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης