Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Τσίπρα με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους με αφορμή τις διαρροές συνομιλιών

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Τσίπρα με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους με αφορμή τις διαρροές συνομιλιών
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλία μισής ώρας με την γερμανίδα καγκελάριο, A. Merkel

Σειρά τηλεφωνικών επαφών με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, με αφορμή τις χθεσινές διαρροές συνομιλιών των wikileaks, είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τόσο εχθές, όσο και σήμερα.
Μάλιστα, είχε συνομιλία διάρκειας 30 λεπτών και με την γερμανίδα καγκελάριο,  A. Merkel.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Shulz, τον Πρόεδρο της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, G. Pitella, τον διοικητή της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μ. Draghi, και τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Antonio Costa.
Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, P. Moscovisi, τον επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, καθώς και τους Υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, W. Schauble , της Γαλλίας, Μ. Sapin, και της Ιταλίας,Pier Carlo Padoan.
Από όλες τις παραπάνω συνομιλίες διαπιστώθηκε ότι κοινή πεποίθηση είναι η ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέσα στον Απρίλιο.
Αύριο, Δευτέρα 4 Απριλίου, ο Πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, F. Hollande, και τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, J. Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης