Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας (αν. υπ. Άμυνας): Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα - Έχουμε δημιουργήσει πάνω από 30 κέντρα φιλοξενίας

Βίτσας (αν. υπ. Άμυνας): Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα - Έχουμε δημιουργήσει πάνω από 30 κέντρα φιλοξενίας
Τι ανέφερε  ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας
«Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Free Sunday, σημειώνοντας πως «ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι σαν να συμβαίνει και στη δική μας χώρα.
Γι’ αυτό είμαστε σε επαγρύπνηση».
 Ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι «ο τρόπος ζωής που απειλείται από αυτού του είδους τις επιθέσεις, η περιχαράκωση των δυτικών κοινωνιών σε ένα πλαίσιο φόβου και αβεβαιότητας, μας αφορά άμεσα, ακόμα κι αν δεν έχουμε στη δική μας κοινωνία τέτοιες ή άλλες ανασφάλειες».
Ακόμη, απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί καθυστέρησης της κυβέρνησης στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και περί έλλειψης συντονισμού λέγοντας ότι «πολλοί κρίνουν την κυβέρνηση εκ του ασφαλούς».
Όπως είπε, «αν σκεφτεί κανείς την τεράστια αλλαγή που έγινε από την 1η Μάρτη, με την απαράδεκτη απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων, έχουν γίνει αρκετά πράγματα σε λίγο χρόνο, αλλά κι εμείς ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι», προσέθεσε.
Κάνοντας αναφορά στο προσφυγικό, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση, το ελληνικό κράτος, αυτό που έκανε και θα συνεχίσει να κάνει είναι η εξασφάλιση της προσωρινής φιλοξενίας τους με όρους στοιχειώδους αξιοπρέπειας.
Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση και ο κρατικός μηχανισμός, με τις ένοπλες δυνάμεις να είναι η ατμομηχανή αυτής της προσπάθειας, ανταποκρίνεται με μεγάλη επάρκεια.
 Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν προβλήματα, όμως υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες που δυσκολεύουν τη διαχείριση της κατάστασης, όπως στην περίπτωση της Ειδομένης, όπου η προσδοκία και προσμονή αυτών των ανθρώπων να ανοίξουν τα σύνορα έχει διαμορφώσει τις συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε.
Αναμένουμε και προσπαθούμε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Έχουμε δημιουργήσει πάνω από 30 κέντρα φιλοξενίας και συνεχώς δημιουργούμε νέα, έως ότου φτάσουμε να φιλοξενήσουμε και αυτούς που είναι στην Ειδομένη, και αυτούς που είναι στο λιμάνι του Πειραιά».
Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, «η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για την από κοινού διαχείριση της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης είναι ένα πρώτο βήμα που για να παραγάγει αποτελέσματα θα πρέπει να συνοδευτεί και από τα επόμενα βήματα, αυτά της ουσιαστικής εφαρμογής»
Όπως είπε, «υπό τις παρούσες συνθήκες και με βάση τους στρατηγικούς στόχους, είναι μια καλή συμφωνία.
Μένει να γίνουν τα επόμενα βήματα».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «το ζητούμενο για την ελληνική πλευρά είναι να μπει το θέμα των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών σε ένα διαχειρίσιμο πλαίσιο, στη βάση της ενιαίας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αντιμετώπισης του προβλήματος».
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε αστειότητες τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ότι με την πολιτική της το 2015 ήταν σαν να «προσκάλεσε» πρόσφυγες και μετανάστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης