Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εξώδικο προς τον Γ. Μουζάλα ετοιμάζει ο δήμαρχος Χίου για το hotspot στην ΒΙΑΛ

Εξώδικο προς τον Γ. Μουζάλα ετοιμάζει ο δήμαρχος Χίου για το hotspot στην ΒΙΑΛ
Θα επισημαίνει ότι η σύμβαση μεταξύ Δήμου Χίου και Δημοσίου προέβλεπε τη δημιουργία ανοικτού κέντρου πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και όχι κλειστό κέντρο κράτησης
Εξώδικο προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα ετοιμάζεται να στείλει ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Στόχος του κ. Βουρνούς είναι να εντείνει την πίεση προς την κυβέρνηση για την τήρηση των συμφωνηθέντων, όσον αφορά την παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου της ΒΙΑΛ για τη δημιουργία του hotspot.
Όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ, στο εξώδικο προς τον κ. Μουζάλα, ο δήμαρχος Χίου θα επισημαίνει ότι η σύμβαση μεταξύ Δήμου Χίου και Δημοσίου προέβλεπε τη δημιουργία ανοικτού κέντρου πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και όχι κλειστό κέντρο κράτησης, όπως έχει καταλήξει να είναι σήμερα το hotspot.
Ακόμη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο κείμενο της αγωγής θα τίθενται ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των κατοίκων του νησιού, καθώς και αποκατάστασης των ζημιών που έχουν γίνει στην ΒΙΑΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης