Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αρνήθηκε τις κατηγορίες για παρέμβαση ο Παπαγγελόπουλος - Αποστάσεις από Παρασκευόπουλο - Νέα επίθεση από τον ΔΟΛ

Αρνήθηκε τις κατηγορίες για παρέμβαση ο Παπαγγελόπουλος - Αποστάσεις από Παρασκευόπουλο - Νέα επίθεση από τον ΔΟΛ
Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, μετά από αίτημα του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΠΑΣΟΚ καθώς και βουλευτών της ΝΔ
Τις κατηγορίες περί παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη αρνήθηκαν ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής.
Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, μετά από αίτημα του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΠΑΣΟΚ καθώς και βουλευτών της ΝΔ, σχετικά με καταγγελίες περί παρεμβάσεων στα θέματα της Δικαιοσύνης.
Αφορμή για την αντιπολίτευση να καλέσει τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο και τον και τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκάλεσε η αναφορά της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη κατά του τελευταίου για προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος, χαρακτήρισε τόσο την επίθεση που δέχτηκε από την κ. Τσατάνη όσο και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο θέμα των προαγωγών δικαστικών, «μνημείο υποκρισίας, ανακρίβειας και ψευδολογίας».
«Από το κείμενο της αναφοράς της κ. Τσατάνη αποδεικνύεται ότι ήταν μια ερασιτεχνική προσπάθεια να με σπιλώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, χαρακτήρισε μνημείο υποκρισίας και όσα αναφέρονται περί πρωτόγνωρης παρέμβασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις προαγωγές των δικαστών, απορρίπτοντας σχετικές κατηγορίες της αντιπολίτευσης.
Από την πλευρά του, ο κ. Παρασκευόπουλος, κράτησε αποστάσεις από την ενέργεια του κ. Παπαγγελόπουλου. 
«Δεν θα πάρω θέση, διότι σε θέματα που αφορούν τον χειρισμό εξατομικευμένων υποθέσεων από δικαστές ο υπουργός οφείλει να μην παίρνει θέση», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, για να συνεχίσει – πάντα αναφορικά με τη συνάντηση του αναπλ. υπουργού με την κ. Τσατάνη: «Στο κανονιστικό επίπεδο δεν μπορώ να αντιληφθώ δικαστικό ή εισαγγελέα να έχει μια δικογραφία στα χέρια του και να επισκέπτεται έναν υπουργό. Πιστεύω ότι ούτε καν μια φιλική συζήτηση δεν μπορούσε να γίνει». Αργότερα, και καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης επισήμαναν τη διαφοροποίηση έναντι των χειρισμών του κ. Παπαγγελόπουλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης προσπάθησε να δώσει έναν διαφορετικό τόνο: «Ισως η συζήτηση αφηρημένων νομικών θεμάτων που δεν σχετίζονται με μια υπόθεση να είναι θεμιτή», σημείωσε.
Η εφημερίδα τα Νέα εξαπολύει σήμερα νέα επίθεση κατά του κ. Παπαγγελόπουλου στο πρωτοσέλιδό της.
Όπως αναφέρει:
«Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αρνήθηκε ότι προσπάθησε να επηρεάσει την εισαγγελέα Τσατάνη, ωστόσο η δήλωση Τσίπρα ότι «την παρακίνησε να μη βάλει στο αρχείο» την υπόθεση Βγενόπουλου τον αφήνει εκτεθειμένο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης