Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης (υπ.Οικονομίας): Από το 2018 θα εφαρμοστούν οι έμμεσοι φόροι ύψους 1,8 δις ευρώ

Σταθάκης (υπ.Οικονομίας): Από το 2018 θα εφαρμοστούν οι έμμεσοι φόροι ύψους 1,8 δις ευρώ
Αρκετά σκληρή η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς από την ερχόμενη Δευτέρα είπε ο κ.Σταθάκης
Την θέση ότι οι έμμεσοι φόροι ύψους 1,8 δις ευρώ (αύξηση ειδικών φόρων στα καύσιμα, κινητά τηλέφωνα, κοκ) θα εφαρμοστούν από το 2018 διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε ότι θα εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα για την αύξηση της φορολογίας του εισοδήματος και οι μειώσεις των συντάξεων.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Σταθάκης είπε ότι το οικονομικό επιτελείο μεταφέρει ένα μέρος των μέτρων το 2018 με την ελπίδα ότι μέχρι τότε η οικονομία θα έχει ανακάμψει και θα έχουν υπερκαλυφθεί οι εισπρακτικοί στόχοι δίνοντας έτσι στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να μην τα εφαρμόσει στο σύνολό τους.
Αναφερόμενος στο νέο κύκλο διαπραγματεύσεων που αρχίζει η κυβέρνηση με τους θεσμούς από τη Δευτέρα 4/4 ο υπουργός Οικονομίας τόνισε πως θα είναι μια αρκετά σκληρή διαπραγμάτευση, εκτιμώντας ωστόσο ότι «η συμφωνία θα ολοκληρωθεί σχετικά στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα».
Σχετικά με την διαπραγμάτευση τόνισε ότι η ελληνική πλευρά αυτή την στιγμή είναι πολύ κοντά με τους θεσμούς σε ορισμένα θέματα, ενώ όπως είπε υπάρχει απόσταση σε άλλα.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι υπάρχει σύγκλιση στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για τα 1,8 δις στην άμεση φορολογία, διατυπώνοντας μάλιστα την θέση ότι «νομίζω ότι θα κλείσουμε».  
Ο κ.Σταθάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσεγγίζει το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό με την φιλοσοφία να μην κάνει περικοπές στις συντάξεις ή να μην περιορίσει περαιτέρω το σύστημα δημοσίων δαπανών «που έχει φτάσει στα όριά του» ενώ για τις αλλαγές στο φορολογικό ο κ. Σταθάκης είπε ότι κάτω από εισόδημα 20.000 ευρώ δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση, έως τις 35.000 με 40.000 ευρώ θα υπάρχουν οριακές ελαφρύνσεις και από 40.000 ευρώ και πάνω θα υπάρχουν επιβαρύνσεις.
Για τα «κόκκινα δάνεια» ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι υπάρχει απόσταση με τους δανειστές για το θέμα, καθώς ζητούν να πωλούνται σε ξένα funds όλα τα δάνεια, αν και σημείωσε ότι το πλαίσιο για να αδειοδοτηθούν εταιρείες που αγοράζουν «κόκκινα δάνεια» είναι πολύ αυστηρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης