Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: «Παράθυρα για πάρτι εκατομμυρίων» από ΜΚΟ στο νομοσχέδιο για το προσφυγικό

Μπακογιάννη: «Παράθυρα για πάρτι εκατομμυρίων» από ΜΚΟ στο νομοσχέδιο για το προσφυγικό
Προειδοποίησε τους κ.κ. Μουζάλα και Βίτσα ότι, αν δεν αλλάξουν συγκεκριμένα σημεία, θα βρεθούν υπόλογοι
«Παράθυρα για πάρτι εκατομμυρίων» από ΜΚΟ και άλλους ύποπτους φορείς κατήγγειλε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη ότι εμπεριέχουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου για το προσφυγικό το οποίο συζητιέται αύριο 1η Απριλίου 2016 στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και έχει ήδη κατατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Όπως τόνισε μάλιστα η κ. Μπακογιάννη οι κ.κ. υπουργοί Γιάννης Μουζάλας και Δημήτρης Βίτσας θα είναι υπόλογοι για όλες αυτές τις «γκρίζες διατάξεις» όπως είπε που περιέχονται στο νομοσχέδιο.
Η κ. Μπακογιάννη εστίασε την κριτική της σε ένα άρθρο του νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα διεκδίκησης κρατικών κονδυλίων -για την παροχή υπηρεσιών σε πρόσφυγες - από «φορείς της κοινωνίας των πολιτών» χωρίς προκαθορισμένα και σαφή κριτήρια, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνει πάρτι εκατομμυρίων.
«Τι θα πει φορείς της κοινωνίας των πολιτών;
Να μαζέψω εγώ μια ομάδα κολλητών μου και να πάω να διεκδικώ χρήματα από το ελληνικό κράτος και τον έλληνα φορολογούμενο;
Να έχουμε τις σκηνές αλληλέγγυων στην Ειδομένη που θέλουν να κάνουν πολιτική πάνω στις πλάτες φτωχών προσφύγων;» αναρωτήθηκε.
Και προειδοποίησε τους κ.κ. Μουζάλα και Βίτσα ότι αν δεν αλλάξουν αυτά, κινδυνεύουν να συνεργαστούν με «ΜΚΟ λωποδυτών».
Η κ. Μπακογιάννη άσκησε κριτική και για τη διάταξη που εξαιρεί από κάθε διαδικασία διαγωνισμού οποιαδήποτε μορφής προμήθεια για τους πρόσφυγες, χαρακτηρίζοντας την πρόβλεψη «ξετσίπωτη», αφού όπως σημείωσε δεν υπάρχει καν πρόβλεψη έστω για την πιο συμφέρουσα προσφορά.
«Αυτό λέγεται ξετσίπωτο, σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου.
Θα μπλέξετε πάρα πολύ άσχημα, το πάρτι εκατομμυρίων που θα γίνει δεν θα μπορέσετε να το ελέγξετε.
Έτσι πέρα από το απόλυτο αλαλούμ στο προσφυγικό τώρα θα έχουμε αλαλούμ και με νόμο» υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει «κάνει την ιδεολογία της αποτυχία άσκησης προσφυγικής πολιτικής» και έχει εκθέσει τη χώρα διεθνώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης