Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοινή επιτροπή από Ποτάμι - ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου θέσεων που θα οδηγήσει στη συνεργασία

Κοινή επιτροπή από Ποτάμι - ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου θέσεων που θα οδηγήσει στη συνεργασία
Θετικό το κλίμα στη συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά
«Είναι απαραίτητο να συναινέσουμε στην δημιουργία μιας επιτροπής θέσεων και διαλόγου με την κοινωνία, μιας επιτροπής που δεν θα έχει πλειοψηφία ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε το Ποτάμι, αλλά οι περισσότεροι θα είναι και προέρχονται από την κοινωνία.
Μια επιτροπή που σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας δώσει ένα πλαίσιο θέσεων και τη δυνατότητα σε αυτό το εγχείρημα να προστεθεί νέος κόσμος» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
Στη συνέχεια τόνισε: «Είπαμε ότι αυτός ο διάλογος δεν πρέπει να είναι χρονικά απεριόριστος και θα πρέπει μέσα σε 2 μήνες αυτή η επιτροπή που θα ξεπερνά τα κόμματα μας, να μας πει τα συμπεράσματά της».
Η πλήρης δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη έχει ως εξής:
«Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Όπως έχω ξαναπεί το θέμα δεν είναι να ενωθούν οι μηχανισμοί για να σωθούν, το θέμα είναι, να συνεργαστούμε για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας.
Είπαμε με την κ. Γεννηματά ότι είναι απαραίτητο να συναινέσουμε στην δημιουργία μιας επιτροπής θέσεων και διαλόγου με την κοινωνία, μιας επιτροπής στην οποία δεν θα έχει πλειοψηφία ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε το Ποτάμι, όπου οι περισσότεροι θα προέρχονται από την κοινωνία και που θα συζητήσει τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.
Μια επιτροπή που σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας δώσει ένα πλαίσιο θέσεων και τη δυνατότητα σε αυτό το εγχείρημα να προστεθεί νέος κόσμος.
Να δούμε δηλαδή αν πραγματικά προστίθεται νέος κόσμος σε μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε η χώρα.
Να δούμε δηλαδή πως μπορεί να συμβεί αυτό πραγματικά σε μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε τη χώρα.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για ένα πρώτο βήμα.
«Από τη μεριά μας, από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες», σημείωσε η κα. Γεννηματά.
«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα που θα δώσει ελπίδα στους προοδευτικούς πολίτες, που θα απαντήσει στις αγωνίες του Ελληνικού Λαού και θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσουν ένα διχαστικό δίπολο που μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης