Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας (αν. υπ. Άμυνας): Από Δευτέρα 4 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι επιστροφές προσφύγων στην Τουρκία

Βίτσας (αν. υπ. Άμυνας): Από Δευτέρα 4 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι επιστροφές προσφύγων στην Τουρκία
Μέσα σε 15 ημέρες θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών από την Ειδομένη και τον Πειραιά
Εντός της επόμενης εβδομάδας (σ.σ. από τη Δευτέρα 4 Απριλίου) θα ξεκινήσουν οι επιστροφές προσφύγων στην Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.
Μάλιστα, ο κ. Βίτσας κάλεσε εκ νέου την Ε.Ε. να εντείνει την πίεσή της προς την Τουρκία, ώστε να προετοιμαστεί και αυτή πλήρως για αυτό το βήμα.
Σημείωσε δε ότι η διαδικασία της επιστροφής είναι ένα μεγάλο σήμα, που κλείνει το θέμα των διακινητών. καθώς λειτουργεί ως αντικίνητρο.
Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης, προκειμένου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ειδομένη και στον Πειραιά να πεισθούν να μετακινηθούν στους οργανωμένους χώρους φιλοξενίας.
Η διαδικασία αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 15 ημερών.
Ακόμη, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε την ανάγκη «να απομακρυνθούν αυτά τα στοιχεία που κάνουν παραπληροφόρηση, για ίδιο όφελος είτε οικονομικό είτε ιδεοληπτικό».
Τέλος, αναφερόμενος στις ΜΚΟ, παρατήρησε ότι «εμείς δεν δίνουμε χρήματα στις ΜΚΟ.
Χρήματα έρχονται από την Ύπατη Αρμοστεία και από προγράμματα που διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι οργανώσεις που παίρνουν χρήματα με επίσημο τρόπο είναι πιστοποιημένες οργανώσεις, με αυτές συνεργαζόμαστε.
Υπήρξαν και κάποιες "οργανώσεις" που αυτοχρηματοδοτήθηκαν.
Δεν μιλάω για τους εθελοντές και τους αλληλέγγυους, οι οποίοι κάνουν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και συμβάλλουν αφιλοκερδώς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης