Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για το προσφυγικό μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για το προσφυγικό μετά τη  συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Χωρίς εντάσεις αλλά με πολλά ερωτήματα και επιφυλάξεις η συζήτηση στην ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος
Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το νομοσχέδιο για το προσφυγικό, που εισάγεται αυτή την ώρα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έγινε χωρίς εντάσεις αν και διατυπώθηκαν αρκετές και σοβαρές επιφυλάξεις ως προς το αν διαφυλάσσονται τα δικαιώματα των προσφύγων και το διεθνές δίκαιο στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, η συζήτηση εξελίχθηκε σε τρεις βασικούς άξονες.
Ειδικότερα, η πρώτη ενότητα αφορούσε σε ενημέρωση για διαδικαστικά ζητήματα από τον γγ της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, η δεύτερη από τον γγ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλη Παπαδόπουλο για τη διαδικασία του νομοσχεδίου, την τεκμηρίωση, και η τρίτη από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τού κ. Μουζάλα έγινε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και ευρύτερη συζήτηση, ενώ τέθηκαν και ερωτήματα από βουλευτές.
Με βάση δημοσιογραφικές πληροφορίες, αρκετοί βουλευτές κατέθεσαν σειρά ερωτημάτων αλλά και προβληματισμών, όπως μεταξύ άλλων για το πώς θα διατηρηθούν οι προσφυγικές ροές σε χαμηλά επίπεδα, αλλά και σχετικά με τη διαδικασία με το άσυλο που διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Επίσης, έγιναν και ερωτήσεις διαδικαστικού χαρακτήρα επειδή τα χρονικά περιθώρια συζήτησης ήταν στενά, λόγω της έναρξης της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Έτσι η συζήτηση περιορίστηκε κυρίως στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το οποίο δεν συνδέεται ευθέως με την πρόσφατη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
Το νομοσχέδιο είναι μια διαδικασία διατάξεων που είχε προετοιμαστεί εδώ και καιρό, ήδη από την περίοδο της υπουργίας της κ. Χριστοδουλοπούλου, και επικράτησε συμφωνία ότι είναι σε προωθητική και προοδευτική κατεύθυνση, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με τον καλύτερο συντονισμό και την επιτάχυνση της διαδικασίας αποσυμφόρησης, τόσο στα νησιά -όπου οι ροές φαίνεται να κάμπτονται- όσο και στην ηπειρωτική χώρα προκειμένου να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης