Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Πιθανή μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ – Προϋπόθεση, η διατήρηση της τιμής των καυσίμων στα τρέχοντα επίπεδα

Σκουρλέτης: Πιθανή μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ – Προϋπόθεση, η διατήρηση της τιμής των καυσίμων στα τρέχοντα επίπεδα
Προανήγγειλε την επέκταση της προμήθειας φυσικού αερίου και σε νέες περιοχές της Ελλάδας
Τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ωστόσο, όπως τόνισε, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διατήρηση της τιμής των καυσίμων στα τρέχοντα επίπεδα και ο περιορισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση.
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος, σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, έχει συγκροτηθεί ειδική επιτροπή, η οποία διερευνά τις δυνατότητες μειώσεων και στις «μονοπωλιακές χρεώσεις», δηλαδή τις χρεώσεις για τα δίκτυα, το ΕΤΜΕΑΡ (ανανεώσιμες πηγές) και τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).
Ειδικά για τις τελευταίες, ο κ. Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος μείωσης του κόστους είναι η προώθηση των διασυνδέσεων των νησιών και εγκάλεσε τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου που δεν προχώρησαν στη λεγόμενη «μικρή» (μέσω Πελοποννήσου) διασύνδεση της Κρήτης, η οποία θα οδηγήσει, σε ορίζοντα τριετίας, σε μείωση του κόστους ηλεκτροδότησης του νησιού κατά 50%.
Παράλληλα, προανήγγειλε την επέκταση της προμήθειας φυσικού αερίου σε νέες περιοχές και ειδικότερα σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς, Κατερίνη, Λαμία, Θήβα και Χαλκίδα καθώς και σε Πάτρα, Βέροια, Ορεστιάδα, Άμφισσα, Λειβαδιά και Καρπενήσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης