Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Η λύση δεν είναι οι εκλογές – Να παραδεχθεί την αδυναμία του ο Τσίπρας

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Η λύση δεν είναι οι εκλογές – Να παραδεχθεί την αδυναμία του ο Τσίπρας
Το Ποτάμι δεν θα συμμετείχε ποτέ σε μια λαϊκίστικη κυβέρνηση υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης
Την θέση ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη τις εκλογές αλλά και ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αποδεχθεί την αδυναμία του και να αναζητήσει άλλη κυβερνητική λύση διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
«Θέλουμε τις μεγάλες συμμαχίες στη Βουλή με τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα ώστε να προωθήσουμε τις μεγάλες αλλαγές» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοδωράκης, τονίζοντας πάντως πως Το Ποτάμι δεν θα συμμετείχε ποτέ σε μια λαϊκίστικη κυβέρνηση.
«Η λύση δεν είναι οι εκλογές αλλά να σοβαρευτεί η κυβέρνηση και να κάνει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα» είπε ο κ.Θεοδωράκης, τονίζοντας αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση του με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά πως «το θέμα δεν είναι να ενωθούμε για να μην χαθούμε αλλά να πολλαπλασιαστούμε με σκοπό να τα αλλάξουμε όλα»
«Αν υπάρξουν καινούριες δυνάμεις προοδευτικών πολιτών, χρέος μας είναι να ενωθούμε μαζί τους» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είπε πως πρέπει να μπει τάξη, επισημαίνοντας πως αυτό «πρέπει να γίνει με ανεξάρτητες αρχές και όχι να το κάνει ο υπουργός δερβέναγας»
«Προτείνουμε 10 άδειες με κανόνες για να ενισχυθεί το Δημόσιο ταμείο και ο ανταγωνισμός
Με 4 τηλεοπτικές άδειες η κυβέρνηση βοηθάει τη διαπλοκή.
Το κάνει για να μπορεί να ασκήσει πίεση στα κανάλια» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, αναφέροντας πως Το Ποτάμι έχει ζητήσει εξεταστική έρευνα για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.
«Το Ποτάμι δεν έχει πάρει ούτε ένα Ευρώ από τις τράπεζες και αυτό ήταν καταστατική μας αρχή.
Έχουμε ζητήσει να ελεγχθούν τα δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων των κομμάτων» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τονίζοντας ότι «η δικαιοσύνη είναι μια ανεξάρτητη εξουσία και αυτό πρέπει να το υπερασπιστούμε».
«Η κυβέρνηση δεν το υπερασπίζεται.
Η κυβέρνηση έκανε βουτιά στην επετηρίδα και προάγει πιο "βολικούς" δικαστές στο πλευρό της κ. Θάνου
Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι στοχευμένες φωτογραφικές διατάξεις και όχι η επιτάχυνση της δικαιοσύνης.
Το χόμπι των κυβερνήσεων είναι πως θα ελέγξουν τη δικαιοσύνη και  το έκαναν σχεδόν όλοι οι Πρωθυπουργοί» είπε ο κ.Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει όλα τα λάθη που έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη».
Όσον αφορά το προσφυγικό, ο κ.Θεοδωράκης είπε πως «πρέπει να πιέσουμε όλοι ώστε να αναλάβουν όλες οι χώρες τις ευθύνες τους σε σχέση με τους πρόσφυγες».
«Η συμφωνία προβλέπει ότι όλες οι δαπάνες που πρέπει να γίνουν για τους πρόσφυγες είναι δαπάνες της ΕΕ.
Ζήτησα από τον κ.Τσίπρα σε όλους τους τόνους να φτιάξει ένα κέντρο συντονισμού για το μεταναστευτικό» είπε ο κ.Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας πως «το "κλειδί" για τη λύση του προσφυγικού το είχε ο κ. Τσίπρας και το έχασε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης