Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Κυβέρνηση και ΝΔ στηρίζουν εξίσου αυτό το σάπιο σύστημα και ψηφίζουν μαζί σειρά μέτρων

Κουτσούμπας: Κυβέρνηση και ΝΔ στηρίζουν εξίσου αυτό το σάπιο σύστημα και ψηφίζουν μαζί σειρά μέτρων
Το ΚΚΕ δεν υποτιμά το φαινόμενο της διαφθοράς και γι αυτό καταθέτει προτάσεις
Στον γνωστό δικομματικό καβγά για να έχουν να παίξουν τα κανάλια εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, υποστήριξε κατά τη δευτερολογία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Σημείωσε ότι μαζί κυβέρνηση και ΝΔ ψήφισαν τον νέο δικονομικό κώδικα και οι δύο ψήφισαν χαριστικές ρυθμίσεις για επιχειρηματίες, ποινικοποίηση το πλαίσιο εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων ενώ σχολίασε για τη σύσταση εξεταστικών ότι η πείρα έχει αποδείξει ότι όταν κανείς δεν θέλει να λύσει ένα πρόβλημα, φτιάχνει μια εξεταστική.
Σημείωσε ότι το ΚΚΕ περιμένει να δει τι θα ειπωθεί στην Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Τσατάνη, αν και δεν έχει αυταπάτες.
Κατηγόρησε και τις δύο πλευρές του δικομματισμού, ότι κρύβουν τον μεγάλο διαφθορέα που είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που πληρώνουν για πάρουν έργα κλπ.
Η δικαιοσύνη, κατά το ΚΚΕ, ποτέ δεν ήταν ούτε θα είναι ανεξάρτητη από την εκάστοτε κυβέρνηση ούτε ουσιαστικά ούτε διαδικαστικά καθώς η δικαιοσύνη εφαρμόζει νομοθετήματα της κυβέρνησης και η κυβέρνηση διορίζει την ηγεσία της.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια να πείσει η κυβέρνηση ότι το σάπιο σύστημα μπορεί να γίνει ενάρετο, πιο τίμιο, φιλικό προς τους εργαζόμενους, και ζήτησε να μην κοροϊδεύεται ο κόσμος που υποφέρει λέγοντας ότι το σύστημα εξυγιαίνεται καταργώντας πχ τις επιχορηγήσεις των κομμάτων.
Σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν υποτιμά το φαινόμενο της διαφθοράς γι αυτό και προτείνει σιερά μέτρων που καμία κυβέρνηση, όμως, δεν τα έχει δεχτεί ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η υποκρισία σε θέματα πολιτικής ηθικής καθώς είναι εμφανές ποιο κόμμα έχει διασυνδέσεις με επιχειρηματικούς ομίλους από τη στάση του εντός και εκτός Βουλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης