Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρασκευόπουλος: Έχει γίνει σημαντικό έργο στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης της απόδοσης της δικαιοσύνης

Παρασκευόπουλος: Έχει γίνει σημαντικό έργο στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης της απόδοσης της δικαιοσύνης
«Δε σπεύδω να προσυπογράψω  ότι το μείζον πρόβλημα της Δικαιοσύνης είναι η διαφθορά», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Ότι «έχει γίνει σημαντικό έργο στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης της απόδοσης της δικαιοσύνης» υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, προσθέτοντας, επίσης, ότι έχει σημειωθεί έργο στις υποδομές των δικαστηρίων.
«Είμαι απών από το να πάρω τηλέφωνο τον οποιονδήποτε δικαστικό λειτουργό για την οποιαδήποτε υπόθεση», σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, ενώ σχολίασε πως δεν απάντησε στα τηλέφωνα, που δέχτηκε από ονόματα που ακούστηκαν στην αίθουσα του κοινοβουλίου.
«Δε σπεύδω να προσυπογράψω ότι το μείζον πρόβλημα της δικαιοσύνης είναι η διαφθορά», είπε ο υπουργός, συνέχισε, εντούτοις, λέγοντας ότι «το πρόβλημα διαφθοράς που εκτέθηκε από τον πρωθυπουργό δεν απαντήθηκε στη συζήτηση».
Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, «οι περιπτώσεις στις οποίες γίνεται εκ των υστέρων αναφορά, και λέμε ότι έχει παρέλθει χρόνος, καταλήγουν κρυπτο-αμνηστεία.
Δε δόθηκαν απαντήσεις στα θέματα που τέθηκαν.
Έγιναν μόνο αναφορές σε γάτες και γενικού περιεχομένου περί διαφθοράς», αλλά «όσον αφορά στις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, η αντιπολίτευση δε θεωρεί παρεμβάσεις ό,τι εκ των υστέρων νομθετικά ψηφίστηκε».
«Δε σχολιάστηκε το ότι η δικαστική λειτουργός επισκέφτηκε υπουργό για να μιλήσει «φιλικά» για δικογραφία που χειρίζεται», συνέχισε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης στο πεδίο της δικαιοσύνης.
«Το Σύνταγμα δίνει στον πολίτη δικαστική προστασία και με αυτήν τη λογική προτάθηκε νομοθεσία για χρήση αποδεικτικών μέσων.
Ακόμη και για πολυνομία η κυβέρνηση έκανε βήματα, με 10 νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για να αντιμετωπίσουν το θέμα».
«Και στο ζήτημα της κρίσης των επικεφαλής των δικαστηρίων η κυβέρνηση λειτούργησε στη βάση του συντάγματος.
Στις 4 ηγεσίες των 4 δικαστηρίων, στις 2 εξελέγησαν οι αρχαιότεροι δικαστές.
Και στις άλλες 2 ηγεσίες δικαστηρίων εξελέγησαν εκείνοι που είχαν μπροστά τους περισσότερο από ένα χρόνο στο δικαστικό σώμα», είπε απαντώντας σε σχετικές κατηγορίες.
Στη συνέχεια υποστήριξε: «Η κυβέρνηση παρέλαβε και απολύτως προβληματικές φυλακές, με σειρά καταδικών σε βάρος της χώρας για τις συνθήκες.
Είχαμε χαρακτηριστεί, μαζί με Τσετσενία, Βουλγαρία, Τουρκία, ως χώρα που δεν σέβεται τα δικαιώματα των κρατουμένων.
Ο χαρακτηρισμός δεν είναι μόνο ηθικό θέμα, είναι ότι ήταν βασικό επιχείρημα για πρόστιμα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο».
Ο κ. Παρασκευόπουλος δεσμεύτηκε, ολοκληρώνοντας την πρωτολογία του, ότι η κυβέρνηση θα παραδώσει μια δικαιοσύνη σε υψηλότερο επίπεδο από ό,τι την παρέλαβε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης