Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η πρόσβαση στη δικαιοσύνη για τους εργαζομένους γίνεται πανάκριβη και εξαιρετικά δύσκολη

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η πρόσβαση στη δικαιοσύνη για τους εργαζομένους γίνεται πανάκριβη και εξαιρετικά δύσκολη
«Η απαίτηση για άμεση και μέχρι τέλους διαλεύκανση όλων των σκανδάλων, δεν πρέπει να οδηγεί σε αποπροσανατολισμό τον λαό μας», σύμφωνα με τον γ.γ. του ΚΚΕ
Την ανάγκη για την «έως τέλους διαλεύκανση όλων των σκανδάλων που βγαίνουν στο φως» ανέδειξε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, μιλώντας από το βήμα της Βουλής για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά.
Ωστόσο, ο ίδιος προσέθεσε πως «η απαίτηση για άμεση και μέχρι τέλους διαλεύκανση όλων των σκανδάλων, δεν πρέπει να οδηγεί σε αποπροσανατολισμό τον λαό μας», ενώ επισήμανε πως «το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί μια αναδιανομή της πίτας, ανάμεσα σε παλιά και νέα τζάκια, από την οποία θα προκύψουν και κάποιοι πιο φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα «ό,τι έκαναν η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τα πρόθυμα εξαπτέρυγά τους, κάνει και σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».
«Ακούσαμε σήμερα τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει ότι η έξοδος από την κρίση δεν γίνεται να επιτευχθεί αν το σύστημα διαφθοράς δεν παταχθεί.
Διατυπώσεις τέτοιες βρίσκει κανείς σε όλα τα αστικά κόμματα στον κόσμο.
Όλοι τονίζουν την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και παράλληλα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του θερμοκηπίου που ενισχύει αυτά τα φαινόμενα.
Δεν μπορούν να κρυφτούν οι σχέσεις με επιχειρηματικούς ομίλους με αποκαλύψεις να έρχονται συνέχεια στην επιφάνεια», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας.
Για τον γ.γ. του ΚΚΕ «η παράβαση του αστικού δικαίου προς όφελος της κερδοφορίας αποτελεί την άλλη όψη της παραγωγής δικαίου υπέρ του συστήματος», αλλά και «η ανάδειξη των φαινομένων διαφθοράς αξιοποιείται για να προβληθούν ως υπεύθυνοι, όλων των δεινών, ένα, το πολύ δύο άτομα για όλο το σάπιο σύστημα».
Όπως ανέφερε «τα μεγάλα πολιτικά-οικονομικά σκάνδαλα πάντα σχετίζονταν με την εμφάνιση νέων πολιτικών τζακιών».
«Έχουμε και στην Ελλάδα παραδείγματα αχυρανθρώπων που βρίσκονται από υπουργεία μέχρι δημόσιες επιχειρήσεις και φροντίζουν να γίνεται «η δουλειά».
Η παράβαση του αστικού δικαίου προς όφελος της πλουτοκρατίας, αποτελεί την άλλη όψη της κερδοφορίας του καπιταλιστικού συστήματος.
Έχουμε παραδείγματα τσε όλες τις χώρες της Ευρώπης και μάλιστα υπάρχουν και μεγάλα σκάνδαλα γύρω από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος ανέφερε στην ομιλία του πως «η νομοθετική δραστηριότητα προς όφελος του κεφαλαίου είναι απαραίτητο στοιχείο κάθε καπιταλιστικού κράτους».
«Θεωρείται διαφθορά η ψήφιση νόμων που μειώνουν τους μισθούς και συντάξεις και αυξάνουν τα κέρδη των κεφαλαίων;
Η νομοθετική δραστηριότητα προς όφελος των κεφαλαίων;», διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος υποστήριξε ότι «στο όνομα της καταπολέμησης της διαφθοράς επιχειρούνται αναδιαρθρώσεις στον κρατικό τομέα που θα διευκολύνουν τις εργασίες των μεγάλων επιχειρηματικών κεφαλαίων».
Αναφερθείς στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, για τον οποίο ο Αλ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να επαναδιαπραγματευθεί, ο γ.γ. του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να τον καταργήσει.
Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως ο ρόλος της δικαιοσύνης στο πλαίσιο αυτής της οικονομία είναι γνωστός, επισημαίνοντας πως «δίνονται προκλητικά προνόμια στις τράπεζες για να βγάζουν στο σφυρί ακίνητα», ενώ την ίδια ώρα «η πρόσβαση στη δικαιοσύνη για τους εργαζομένους γίνεται πανάκριβη και εξαιρετικά δύσκολη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης