Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Θα στηρίξουμε την πρόταση για εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ

Γεννηματά: Θα στηρίξουμε την πρόταση για εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ
Η συζήτηση που γίνεται σήμερα στη Βουλή δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα οικονομικά των κομμάτων και των ΜΜΕ δήλωσε, αρχίζοντας την ομιλία της από το Βημα της Βουλής στην, προ ημερησίας διατάξεως, συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά, η Φώφη Γεννηματά.
Κάλεσε τον πρωθυπουργό αφού δεν κατάργησε με ένα νόμο και ένα άρθρο, όπως έλεγε παλιότερα, το μνημόνιο, να καταργήσει με τον τρόπο αυτό τις 13 νομοθετικές ρυθμίσεις που ο ίδιος, λίγο νωρίτερα, είχε απαριθμήσει ως παρέμβαση στη δικαιοσύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται να ξέρει, να μάθει τα λάθη όλων, τις ελλείψεις και τις παραλείψεις, ενώ κατήγγειλε το ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν το ΠΑΣΟΚ έστελνε την υπόθεση του Βατοπεδίου στη Δικαιοσύνη, «έκανε την πάπια».
Αναφερόμενη δε στα οικονομικά των κομμάτων υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ περιόρισε τις λειτουργικές του δαπάνες κατά 96% και υπό την έννοια αυτή δεν δέχεται να της κουνά κανένας το δάχτυλο.
Τόνισε, δεν ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα άλλοθι για τις πράξεις της και χαρακτήρισε πυροτέχνημα τη σημερινή συζήτηση εκτιμώντας ότι είναι αποπροσανατολισμός για να βγει η κυβέρνηση από τα αδιέξοδά δια μέσου αυτής της πολωτικής - διχαστικής πρωτοβουλίας.
Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που βιώνει όχι μόνο capital controls αλλά και justice control και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν μπορεί να υποδυθεί τον «άγγελο της κάθαρσης» και την κυβέρνηση ότι παρά το ότι είναι ολίγων μηνών, έχει προβλήματα «αμνησίας» καθώς ο ένας υπουργός ξεχνά να δηλώσει κάτι στο Πόθεν Έσχες, ο άλλος κάτι άλλο κ.ο.κ.
Κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να αποφεύγει να προαναγγέλλει δικαστικές αποφάσεις γιατί μια κυβέρνηση δεν προαναγγέλλει δικαστικές αποφάσεις και δεν τις επιβάλλει.
Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να οικοδομήσει ένα καθεστώς και υποστήριξε ότι «πάει περίπατο» η κατοχυρωμένη εσωτερική ανεξαρτησία στη Δικαιοσύνη.
Η χώρα χρειάζεται, τόνισε η κ. Γεννηματά, κανόνες που να τηρούνται και ισχυρούς θεσμούς και όχι υπουργούς που μπουκάρουν σε γραφεία υπουργών ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι όταν ήταν αντιπολίτευση δεν συνέβαλε σε κανένα μέτρο καταπολέμησης της διαφθοράς, ούτε καν ψήφισε τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος.
Επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός ασχολείται μόνο με το παρελθόν και ότι το κόμμα της επιμένει στη σύσταση ανεξάρτητων γενικών γραμματειών με ζωή πενταετίας.
Η κ. Γεννηματά επέκρινε σειρά επιλογών και πολιτικών της κυβέρνησης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση πχ εξοντώνει τους αγρότες αλλά φτωχοποιεί τους επιστήμονες και έτσι «μειώνει» τη διαφορά.
Η χώρα βουλιάζει, η οικονομία δεν υφίσταται, υπογράμμισε η πρόεδρος ΠΑΣΟΚ και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα κάνει με τη Δικαιοσύνη ό,τι έκανε και με το Μνημόνιο, δηλαδή «θα σκίσει τη γάτα».
Και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση με ασφάλεια και την κάλεσε να παραιτηθεί επαναλαμβάνοντας την πρότασή της για κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης