Τελευταία Νέα
Πολιτική

Schulz: Χρειάζονται αμοιβαίες υποχωρήσεις για να επιτευχθεί συμβιβασμός και συμφωνία στο Κυπριακό

Schulz: Χρειάζονται αμοιβαίες υποχωρήσεις για να επιτευχθεί συμβιβασμός και συμφωνία στο Κυπριακό
«Τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί μέχρις ότου συμφωνηθούν όλα» υπογράμμισε από το βήμα της κυπριακής Βουλής ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου
Την ύπαρξη εμποδίων ως προς τις δυνατότητες επίτευξης συμφωνίας στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό παραδέχτηκε μιλώντας από το βήμα της Κυπριακής Βουλής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Λευκωσία.
Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ισχύει πάντα η αρχή «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί μέχρις ότου συμφωνηθούν όλα».
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε με νόημα, απευθυνόμενος και την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας προφανώς, ότι «όλες οι πλευρές πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις στο ένα ή το άλλο σημείο για να μπορέσουν να επιτευχθούν συμβιβασμοί».
Η τύχη της Κύπρου, είπε, «δεν επιτρέπεται τώρα να εξαρτηθεί από λεπτομέρειες», διότι, όπως σημείωσε, «αν επιτευχθεί η επανένωση, αυτό θα είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων, από πολιτική, οικονομική και πολιτιστική άποψη».
Επιπλέον τόνισε: «Τώρα η επανένωση της Κύπρου έχει γίνει ρεαλιστική πιθανότητα και πρέπει να αδράξουμε αυτήν την ιστορική ευκαιρία».
Ο κ. Schulz επισήμανε ότι η Ευρώπη λειτουργεί διαρκώς υπό καθεστώς κρίσης και σημείωσε ότι το 2015 ήταν ο δυσκολότερος χρόνος, που βίωσε στην 30ετή πολιτική του σταδιοδρομία.
«Αυτό που μου προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι ότι οι κρίσεις αυτές δεν μας φέρνουν πιο κοντά εμάς του Ευρωπαίους, αλλά απειλούν να μας διχάσουν», υποστήριξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης