Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσημη επίσκεψη Schulz στην Κύπρο - «Η προσπάθεια επανένωσης της Κύπρου ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά»

Επίσημη επίσκεψη Schulz στην Κύπρο - «Η προσπάθεια επανένωσης της Κύπρου ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά»
Η πιθανότητα επανένωσης δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά, δεν ήταν ποτέ τόσο απτή, τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου
Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, ο οποίος αναμένεται να φθάσει στη Μεγαλόνησο σήμερα το βράδυ, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.
Ο κ. Schulz θα έχει συναντήσεις με τον κύπριο πρόεδρο και τον πρόεδρο της Βουλής, ενώ αύριο το μεσημέρι θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Βουλής σε ειδική συνεδρία της.
Επίσης, θα συναντηθεί με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, αλλά και με αρχηγούς ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων, ενώ θα επισκεφθεί και το ανθρωπολογικό εργαστήριο της ΔΕΑ.
Το μήνυμα που κομίζει στην Κύπρο ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είναι ότι οι κύπριοι πολίτες δεν θα αφεθούν μόνοι τους την επομένη της επανένωσης του νησιού και ότι η Ε.Ε. αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για ένα λαμπρό μέλλον για όλους τους Κυπρίους, στο πλαίσιο μιας ομοσπονδιακής Κύπρου.
Ο κ. Schulz δήλωσε ότι δεν έχει αμφιβολία πως, παρόλο που βρισκόμαστε κοντά σε μια διευθέτηση, υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει και χρειάζεται να καταβληθούν προσπάθειες, ακόμη και μετά την επανένωση.
Η διεθνής κοινότητα και η Ε.Ε. πρέπει να είναι έτοιμες να βοηθήσουν, όπου αυτό είναι επωφελές επεσήμανε.
Αναφερόμενος στο σκοπό της επίσκεψής του και τα θέματα, που βρίσκονται στην ατζέντα των συναντήσεών του στο νησί, ο κ. Schulz δήλωσε ότι έρχεται για να δείξει τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαδικασία, που έχει αναληφθεί και υποστηρίζεται δημόσια τόσο από τον pρόεδρο Αναστασιάδη, όσο και από τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί.
Οι Κύπριοι, δήλωσε, έχουν μπροστά τους ορισμένους κρίσιμους μήνες.
Η πιθανότητα επανένωσης δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά, δεν ήταν ποτέ τόσο απτή.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης