Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχαλολιάκος (Χρυσή Αυγή): Θέλουμε την Πατρίδα μας πίσω - Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή δεν στέκεται στο πλευρό της Ελλάδος

Μιχαλολιάκος (Χρυσή Αυγή): Θέλουμε την Πατρίδα μας πίσω - Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή δεν στέκεται στο πλευρό της Ελλάδος
Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Ν.Γ. Μιχαλολιάκου στην εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα"
"Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή διοργανώνει το 8ο Συνέδριό του.
Ένα Συνέδριο, που διεξάγεται μέσα σε μια τρομερά δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την Πατρίδα μας, όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη...
Το κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, που εκφράζει η Χρυσή Αυγή, αντιμετωπίζει με το 8ο Συνέδριό του όλες αυτές τις προκλήσεις.
Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, απάντησε σε ορισμένα πολύ σημαντικά ερωτήματα που του θέσαμε.
Τα όσα μας είπε παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αξίζει να προσεχθούν ιδιαίτερα.
Πόσο μάλλον, που η Χρυσή Αυγή υπήρξε ο μοναδικός πολιτικός φορέας στην Ελλάδα, που εδώ και 25 χρόνια προειδοποίησε για τις συνέπειες του λαθρομεταναστευτικού και για τον κίνδυνο ισλαμοποίησης της Ελλάδας!

Βέτα Ανδρή: Μετά το Παρίσι πριν λίγους μήνες και πολύ πρόσφατα το Βέλγιο, πιστεύετε ότι η χώρα μας αποτελεί κι αυτή στόχο των τζιχαντιστών;

Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Δεν ξέρω αν αποτελεί στόχο και ελπίζω να μην είναι στόχος.
Αλλά το ότι υπάρχει πιθανότητα, μέσα σε όλους αυτούς που έχουν έρθει στην Πατρίδα μας παράνομα, δεν αποκλείεται καθόλου να υπάρχουν κάποιοι φανατικοί! Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε πλέον, δεν χρειάζονται ιδιαίτερα πολλοί για να πραγματοποιηθεί κάποια φονική επίθεση...
Κανείς δεν μπορεί να ξέρει, λοιπόν, μέσα σε ένα ολόκληρο εκατομμύριο που πέρασε στην Πατρίδα μας, εάν ανάμεσα σε όλους αυτούς βρίσκονται επικίνδυνοι τζιχαντιστές. Πόσο μάλλον που αυτό το έχουν παραδεχτεί -ότι μπορεί δηλαδή να υπάρχουν τζιχαντιστές ανάμεσα σε όλους αυτούς- ακόμη και υπουργοί της κυβέρνησης, υπουργοί με τις γνωστές σε όλους μας απόψεις επί του θέματος.

Β.Α.: Πρόσφατα ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Σουλτς, απέβαλε τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, τον κ. Συναδινό. Έχετε να μας πείτε κάτι για το συμβάν;

Ν.Μ.: Είναι πραγματικά αντιδημοκρατική η συμπεριφορά του κ. Σουλτς.
Για μία ακόμη φορά η "Ευρώπη των Σουλτς" -και όχι η Ευρώπη σαν Ευρώπη που θα έπρεπε να είναι!- διανοίγει τις αγκάλες της στους Τούρκους.
Με αφορμή λοιπόν τη φράση που είχε πει ένας Οθωμανός ιστορικός και την μετέφερε ο κ. Συναδινός, ο κ. Σουλτς αποφάσισε την αποβολή του ευρωβουλευτή μας... Γεγονός είναι, ότι η Ευρώπη αυτή τη στιγμή δεν στέκεται στο πλευρό της Ελλάδος! Και το έχουμε δει πολύ καθαρά τώρα με το θέμα των "προσφύγων", με το κλείσιμο των συνόρων, που βλέπουμε την Ευρώπη να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Σκοπίων, της Αλβανίας και της Βουλγαρίας σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδος...

Β.Α.: Κατά πόσο πιστεύετε ότι επηρεάζει η συμφωνία Τουρκίας και ΝΑΤΟ τις ακόμα μαζικότερες εισροές "προσφύγων' και λαθρομεταναστών στην Ελλάδα;

Ν.Μ.: Μέχρι στιγμής, δεν είδαμε να τις επηρεάζει καθόλου.
Συνεχίζουν να έρχονται παράνομα στην Πατρίδα μας όλοι αυτοί οι "πρόσφυγες".
Πρέπει όμως εδώ, να τονίσω ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι πρόσφυγες πολέμου σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο!
Πρόσφυγας είναι κάποιος που πάει από μια εμπόλεμη περιοχή σε μία άλλη χώρα. Πήγαν λοιπόν στην Τουρκία.
Έπρεπε να αιτηθούν άσυλο στην Τουρκία!
Από την στιγμή που έφτασαν στην Τουρκία -που δεν είναι ζώνη πολέμου- και ύστερα έρχονται εδώ, δεν είναι πρόσφυγες...
Είναι παράνομοι μετανάστες, λαθρομετανάστες, όπως λέει και η επίσημη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κι αυτό, παρά την επιμονή των βουλευτών και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, να θέλουν να αλλάξουν την ελληνική γλώσσα και να καταργήσει τελείως τη λέξη "λαθρομετανάστης".
Άλλωστε, αυτό το έχουμε ζήσει και παλαιότερα, επί ΠΑΣΟΚ, όταν πάλι είχαμε μια κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, με την επιβολή νέων όρων κλπ. Μας λένε λοιπόν τώρα για "παράτυπους μετανάστες", λες και είχαν ξεχάσει το διαβατήριό τους όλοι αυτοί!
Και -μιας και αναφέρατε την παραπάνω συμφωνία-, δεν βλέπουμε καμία ακύρωση, καμία άσκηση πιέσεως εναντίον των Τούρκων, οι οποίοι είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για όλη αυτή την εισβολή, στην πραγματικότητα, που έγινε στην Πατρίδα μας.


Β.Α.: Θεωρείτε ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ε.Ε. και το ευρώ επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση;

Ν.Μ.: Είναι βέβαιο ότι την επιδεινώνει!
Τουλάχιστον στο "προσφυγικό" ζήτημα, την επιδεινώνει...
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στο σημείο αυτό. Όλοι αυτοί έρχονται στην Ελλάδα, προκειμένου να περάσουν για να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (άλλος στη Γερμανία, άλλος στην Αυστρία, άλλος στην Ολλανδία, άλλος στη Σουηδία κλπ.).
Εάν, λοιπόν, η Ελλάδα δεν ήταν στην Ε.Ε., απλά δεν θα ερχόντουσαν στην Ελλάδα.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε., την κάνει έναν γοητευτικό θα έλεγα προορισμό για όλους αυτούς, έτσι ώστε να περάσουν στην Ευρώπη.
Εις ό,τι αφορά το θέμα του ευρώ, η ιδεολογική θέση της Χρυσής Αυγής είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα!
Μια επιστροφή όμως, που πρέπει να γίνει αφού προετοιμαστεί πρώτα η οικονομία μας, η εθνική μας παραγωγή.
Μόνο μ' αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα. Αλλά, απ' ό,τι βλέπουμε, όπως πορεύεται η ελληνική οικονομία με το Μνημόνιο, καθίσταται πλέον μονόδρομος ίσως η επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα!
Δεν βλέπουμε να έρχεται κάποια λύση με όλα αυτά τα Μνημόνια...
Καμία ανάπτυξη δεν έρχεται.
Εμείς έχουμε ως ξεκάθαρη θέση, την καταγγελία του χρέους ως επαχθούς, θέση που είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι που πήρε τις εκλογές. Γιατί από τις εκλογές και μετά, άλλαξε αυτομάτως θέση...
Η Χρυσή Αυγή μένει σταθερή στη θέση της αυτή! Ναι, λοιπόν, το προσφυγικό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί, γιατί η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.
Και να συμπληρώσω πάνω σ' αυτό: σκεφτείτε όλους αυτούς που συντηρούν τις οικογένειές τους, στο Πακιστάν, στο Μπαγκλαντές, στο Αφγανιστάν κλπ., αν πληρωνόντουσαν σε δραχμές, θα τους ήταν πολύ δύσκολο να παραμείνουν στην Ελλάδα και δεν Θα έμεναν στην Ελλάδα.
Τώρα όμως, υπάρχει μια τεράστια διαρροή κεφαλαίου από τη χώρα μας -περίπου 40 με 50 δισ. ευρώ μόνο τα τελευταία χρόνια!- που φεύγει ανεξέλεγκτα προς τις χώρες των μεταναστών.


Β.Α.: Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο σημείο να εισηγηθούν ότι οι πρόσφυγες θα βοηθήσουν να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα! Θέλετε να το σχολιάσετε;

Ν.Μ.: Είναι οι ίδιοι, που έλεγαν ότι θα "σκίσουν" και το Μνημόνιο!
Η αξιοπιστία τους έχει κριθεί, νομίζω, από τον ελληνικό λαό και θα κριθεί και στις επόμενες εκλογές.
Δεν υπάρχει περίπτωση τέτοια, δεν θέλουν εξάλλου κι οι "πρόσφυγες" να βοηθήσουν την Ελλάδα, κι ούτε οι ίδιοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο.
Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνοι για αυτή την ανθρωπιστική τραγωδία που έχουν δημιουργήσει, γιατί και σαν "αλληλέγγυοι" και "αντιρατσιστές" απεδείχθησαν... τσάμπα μάγκες!
Γιατί, τους έφεραν εδώ και δεν μπορούν ούτε να τους ταΐσουν ούτε να τους κοιμίσουν, παρά τους άφησαν μέσα σε έναν λασπότοπο, με αρρώστιες, κι έχει δημιουργηθεί ένα σοβαρό πρόβλημα για ολόκληρο τον ελληνικό λαό...
Που ελπίζουμε ότι θα σταματήσει, κάτι όμως που δεν το βλέπουμε.
Είμαστε απαισιόδοξοι σ' αυτό το θέμα.

Β.Α.: Θα δούμε αλλαγές σε οργανωτικό και λειτουργικό επίπεδο, μετά το Συνέδριο;

Ν.Μ.: Βεβαίως και θα υπάρξουν αλλαγές.
Κατ' αρχάς το Συνέδριο -όπως και κάθε Συνέδριο- αποτελεί μία ιδεολογική διακήρυξη, όπου επιβεβαιώνουμε αυτά που πιστεύουμε, διευκρινίζουμε κάποια πράγματα απαντώντας στη λάσπη που μας είχαν ρίξει τα μεγάλα Μ.Μ.Ε. και τονίζουμε ότι εμείς οι Χρυσαυγίτες εμπνεόμαστε μόνο από την πίστη στην Ελληνική Πατρίδα και είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε όποιον την επιβουλεύεται, όπως έπραξαν οι προπάτορές μας το 1940-41 μαχόμενοι κατά των Ιταλών και Γερμανών εισβολέων!
Διαφεύγει στο πολιτικό κατεστημένο και στους κατ' επάγγελμα συκοφάντες μας, ότι το καθεστώς το οποίο πολέμησε τους Ιταλούς και τους Γερμανούς ήταν ένα καθεστώς το οποίο αυτοί αποκαλούν... "φασιστικό"! 'Ηταν το καθεστώς της 4ης Αυγούστου!
Εμείς, οι Εθνικιστές, ήμασταν που πολεμήσαμε τους εισβολείς, όπως θα τους πολεμήσουμε και τώρα αν χρειαστεί, και πάντα!
Και επειδή πρόσφατα στη βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο Δένδιας, είπε ότι είμαστε οι "πολιτικοί επίγονοι των δωσίλογων", θα του απαντήσω, ότι αυτός ανήκει σε ένα κόμμα που είχε πρόεδρο και πρωθυπουργό τον Γεώργιο Ράλλη, που είναι η μοναδική περίπτωση στην Ευρώπη που ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός στην Κατοχή!
Και μάλιστα, δεν ήταν απλά γιος του Ιωάννη Ράλλη, αλλά είχε υπερασπιστεί τον πατέρα του σαν δικηγόρος στο δικαστήριο και είχε μάλιστα βγάλει βιβλίο ("Ο Ιωάννης Ράλλης ομιλεί εκ του τάφου"), όπου υπερασπιζόταν τα έργα και τις ημέρες του πατέρα του!
Δεν μπορούν λοιπόν να μιλάνε για εμάς!

Β.Α.: Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται... Κατά πόσο το γεγονός αυτό θα επηρεάσει αρνητικά το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών;

Ν.Μ.: Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
Αυτή η δίκη δεν επηρεάζει εμάς, γιατί βλέπετε ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή του Αγώνα (μέσα σε καθεστώς όμως απαγορεύσεων, με αφορμή τη δίκη).
Για τον μέσο 'Ελληνα όμως, πιστεύω πως παίζει ρόλο αυτό το πράγμα...
Εκτός από αυτούς που είναι πραγματικά αποφασισμένοι, που έχουν δει ότι υπάρχει μια ελπίδα στη Χρυσή Αυγή και στέκονται στο πλευρό μας.
Τους ευχαριστώ θερμά, γιατί επί τρεις συνεχείς εκλογές, αλλά και στις δημοσκοπήσεις, η Χρυσή Αυγή είναι σταθερά η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας!
Η δίκη αυτή έχει διακοπεί.
Κάποτε όμως θα συνεχιστεί και η αλήθεια θα λάμψει!
Είναι εντελώς αστείο να λένε κάποιοι ότι η Χρυσή Αυγή είναι δήθεν "εγκληματική οργάνωση'.
Είναι ένα κόμμα νόμιμο, με φανερά γραφεία, και επιπλέον θα πρέπει να τονιστεί ότι οι ιδέες και το φρόνημα σε μία δημοκρατία δεν διώκονται!

Β.Α.: Μέσα σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνά η Πατρίδα μας και με αφορμή το 8ο Συνέδριο της Χρυσής Αυγής που διεξάγεται, ποιος είναι ο στόχος που έχετε θέσει για την μετά το Συνέδριο ημέρα;

Ν.Μ.: Εκτός από τη δύσκολη συγκυρία που περνά η Πατρίδα μας, σε δύσκολη συγκυρία βρίσκεται και η Χρυσή Αυγή, όπως γνωρίζετε!
Βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της, ο δε εκπρόσωπος Τύπου του κινήματός μας, ο κ. Κασιδιάρης, δεν μπορεί να παρίσταται στο Συνέδριο, όπως επίσης και ένας νυν, καθώς και ένας πρώην βουλευτής μας, οι κ.κ. Γρέγος και Αρβανίτης αντίστοιχα.
Επίσης, ο περιορισμός μας εντός Αττικής δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να είμαστε στις Προσυνεδριακές που έγιναν στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, στη Θεσσαλία, στη Βόρεια Ελλάδα και αλλού...
Ο σκοπός του Συνεδρίου μας εμπεριέχεται στη φράση-σύνθημα: ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!
Πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα κατέχεται από ξένες δυνάμεις και επικρατεί στην Πατρίδα μας η ξενοκρατία, από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς.
Από πλευράς οικονομικής, με τα επαχθή αυτά μέτρα της Τρόικας...
Από τις τράπεζες και την πολιτική τους, τις οποίες τις έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός και βλέπουμε να μην συμβάλουν στην ανάπτυξη, αλλά αντίθετα διαρκώς να μεγαλώνει η ανεργία και η ύφεση...
Αλλά και από την πλευρά του ζητήματος των λαθρομεταναστών, και δεν αναφέρομαι μόνο στο τελευταίο κύμα από αυτούς (του 2015-2016), αλλά σε ένα φαινόμενο που κρατάει ολόκληρες δεκαετίες!
Και ήδη αυτή τη στιγμή στην Πατρίδα μας βρίσκονται -σύμφωνα με μέτριους υπολογισμούς- τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ξένοι.
Πολλούς από τους οποίους, με ένα νόμο-τέρας που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ περί "ιθαγενείας", θέλουν να τους πολιτογραφήσουν και Έλληνες πολίτες.

Β.Α.: Ένα μήνυμα για τον Ελληνικό λαό, που υποφέρει από τον μνημονιακό ζυγό...

Ν.Μ.: Ο Ελληνικός λαός Θα πρέπει να επιστρέψει στα πατροπαράδοτα ιδανικά του!
Θα πρέπει, επίσης, ο Ελληνικός λαός να αναλογιστεί τις ευθύνες του.
Διότι στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε, ότι δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι έφεραν τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας κατ' αρχάς, του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια, και του ΣΥΡΙΖΑ τέλος, που οδήγησαν την Πατρίδα μας στην καταστροφή...
Ο Ελληνικός λαός έχει μεγάλες ευθύνες πάνω σ' αυτό το θέμα.
Έχει μεγάλες ευθύνες και σε ατομικό επίπεδο.
Και επειδή η Χρυσή Αυγή είναι λάθος να ταυτίζεται με τον λαϊκισμό, αλλά λέει τα πράγματα με το όνομά τους, θα το πω: Έλληνες ήταν αυτοί που μισθώνανε με μεροκάματα πείνας τους λαθρομετανάστες και άφηναν τους Έλληνες άνεργους!
Όπως Έλληνες ήταν και όσοι καθόντουσαν στις καφετέριες και δεν εργαζόντουσαν (με το χαρτζιλίκι των γονέων τους) και άφηναν τις δουλειές στους ξένους...
Ο Ελληνικός λαός πρέπει να δοκιμαστεί σκληρά, για να επιστρέψει η χώρα στην εθνική παραγωγή, για να πάρουμε ξανά την Πατρίδα μας πίσω!».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης