Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης: Η Κύπρος στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας για έξοδο από την οικονομική κρίση

Αναστασιάδης: Η Κύπρος στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας για έξοδο από την οικονομική κρίση
Προσδοκούμε σε μια Ελλάδα που θα αξιοποιεί τις πραγματικές οικονομικές της δυνατότητες για την ευημερία του ελληνικού λαού, τόνισε ο πρόεδρος της Κύπρου
Τη στήριξη της Κύπρου στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια η ελληνική κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος και ο λαός της Ελλάδας για έξοδο από τη βαθιά οικονομική κρίση εξέφρασε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως «προσδοκούμε σε μια Ελλάδα που θα αξιοποιεί τις πραγματικές οικονομικές της δυνατότητες για την ευημερία του ελληνικού λαού».
Σε χαιρετισμό του στη δεξίωση που έδωσε ο έλληνας πρεσβευτής στην Κύπρο, Ηλίας Φωτόπουλος, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «την ίδια ώρα, συναισθανόμενοι τα πολλαπλά προβλήματα που σήμερα ο Μητροπολιτικός Ελληνισμός αντιμετωπίζει, δηλώνουμε απερίφραστα την ολόθερμη στήριξη μας στον αγώνα της Ελληνικής Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης, αλλά και μίας Ευρώπης της αλληλεγγύης για την οποία τα δύο κράτη μας στενά συνεργάζονται».
«Ειδικά για το Προσφυγικό, για το οποίο η Ελλάδα μπήκε στο "μάτι του κυκλώνα", θέλω να επισημάνω, αλλά και να τονίσω ότι η Ελλάδα και άλλες χώρες έχουν ανάγκη από άμεση στήριξη.
»Είναι προφανές πως η ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας δεν αρκεί για τη διαχείριση του οξύτατου προβλήματος.
»Απαιτείται η στήριξη όλων των χωρών μελών, αλλά και μία ολοκληρωμένη συνεκτική πολιτική πρόταση επίλυσης της κρίσης, που ωθεί τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους», υπογράμμισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Ανέφερε ακόμη πως ο Κυπριακός Ελληνισμός βιώνει και εμπνέεται καθημερινά από τις αξίες και τα ιδανικά που συνέθεσαν την Εθνική Παλιγγενεσία του ‘21 και αντλεί κουράγιο και σθένος στο δικό του συνεχιζόμενο αγώνα, νιώθοντας δίπλα του την ανιδιοτελή και συνεχή στήριξη της Ελλάδας.
«Για αυτή τη στήριξη εκφράζουμε για μία ακόμη φορά τις ευγνώμονες μας ευχαριστίες», πρόσθεσε.
Ο κύπριος πρόεδρος σημείωσε ακόμη ότι η επέτειος της 25ης Μαρτίου εξέπεμπε και θα συνεχίσει να εκπέμπει για ολόκληρο τον Ελληνισμό το διαχρονικό μήνυμα της ελπίδας και της πίστης.
Ένα μήνυμα που ενισχύει την εθνική μας αυτοπεποίθηση και μας θυμίζει πως με ενότητα και με πίστη στις δικές μας δυνάμεις μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δοκιμασία, ανέφερε.
Σημείωσε δε, πως η εξέγερση που κηρύχτηκε στις 25 Μαρτίου 1821 δεν υπήρξε ένα ακαριαίο ξέσπασμα, αλλά αποτέλεσε την κατάληξη μιας πολύχρονης διαδικασίας εθνικής αφύπνισης.
«Το προεπαναστατικό έργο Ελλήνων διανοουμένων, όπως του Ρήγα Φεραίου, του Κοσμά του Αιτωλού και του Αδαμάντιου Κοραή και τόσων άλλων, ενεργοποίησε το εθνικό φρόνημα και λειτούργησε καταλυτικά για τις διεργασίες οργάνωσης της επανάστασης.
»Επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο πως χωρίς ηθικό και ιδεολογικό υπόβαθρο κανένας αγώνας δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «το μήνυμα αυτό είναι που σε καθημερινή βάση ενστερνιζόμαστε και μας καθοδηγεί στη μεγάλη μας προσπάθεια για εξεύρεση λύσης στο εθνικό μας θέμα, το Κυπριακό».
«Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μεταφέροντας την ευχή όλων των Κυπρίων, εκφράζω τη στήριξη μας στη μεγάλη προσπάθεια που η Ελληνική Κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος και ο λαός καταβάλλει τα τελευταία χρόνια για έξοδο από μία βαθιά οικονομική κρίση που μαστίζει τους Έλληνες και προσδοκούμε σε μία Ελλάδα που θα αξιοποιεί τις πραγματικές οικονομικές της δυνατότητες για την ευημερία του ελληνικού λαού», ανέφερε.
Τέλος ευχήθηκε ολόψυχα υγεία και ευημερία σε όλους και κάθε επιτυχία στις προσπάθειες του Ελληνισμού να δώσει αυτό που η ανθρωπότητα έλαβε (σ.σ. από τον Ελληνισμό) από αρχαιοτάτων χρόνων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης