Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στ. Μάνος: Κάντε με πρωθυπουργό να κάνω αυτά που δεν γίνονται στην Ελλάδα

Στ. Μάνος: Κάντε με πρωθυπουργό να κάνω αυτά που δεν γίνονται στην Ελλάδα
«Η δική κυβέρνηση θα καταργήσει το Ασφαλιστικό με τη σημερινή του μορφή», είπε ο Στέφανος Μάνος
Ο Στέφανος Μάνος με το γνωστό ρηξικέλευθο και ριζοσπαστικό λόγο καθήλωσε το ακροατήριο στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕ, όπου μίλησε ως προσκεκλημένος σε εκδήλωση που είχε ως θέμα «Πώς θα ξεφύγουμε από την κρίση» και διοργανώθηκε από το New York College.
Ο έμπειρος πολιτικός μπήκε στη ουσία του θέματος ζητώντας από την παρούσα Βουλή να τον εκλέξει πρωθυπουργό για να κάνει όσα δεν γίνονται στην Ελλάδα.
Η τοποθέτησή του ξεκίνησε λέγοντας: «Τι να σας πω για πράγματα που δεν γίνονται στην Ελλάδα», ενώ είπε και τη φράση που λένε σχεδόν όλοι οι Έλληνες: «Κάντε με πρωθυπουργό για τρία χρόνια».
Η πρόταση που έκανε αίσθηση ήταν να καταργηθούν άμεσα οι εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Όλοι οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν σύνταξη 700 ευρώ μόλις συμπληρώσουν το 67 έτος της ηλικίας τους.
Το κόστος της πρότασης ανέρχεται στα 15 δισ ευρώ το χρόνο και θα καλυφθεί από τα φορολογικά έσοδα όταν σήμερα ο προϋπολογισμός καταβάλει 18 δισ ευρώ για να δίνονται αυτές οι συντάξεις.
Ο Στέφανος Μάνος είπε πολύ απλά ότι η εξίσωση δεν βγαίνει διότι οι δημοσίου υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι που φθάνουν τα 3,48 εκατομμύρια με στοιχεία του 2013 όταν η παραγωγική βάση της χώρας αριθμεί 2,78 εκατομμύρια εργαζόμενους που καλούνται να πληρώνουν την πρώτη κατηγορία που δεν παράγει.
«Η δική κυβέρνηση θα καταργήσει το Ασφαλιστικό με τη σημερινή του μορφή.
Τέλος αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε και την ίδια στιγμή θα καταργηθούν οι εισφορές προς τρίτους».
Πρόσθεσε ότι η οικονομία θα σημειώσει ρυθμούς ανάπτυξης που θα είναι πρωτόγνωροι για την ελληνική οικονομία ενώ θα εκλείψει η φοροδιαφυγή.
Ο κ. Μάνος τόνισε ότι χρειαζόμαστε λιγότερο κράτος και οι υπηρεσίες του Δημοσίου που δεν χρειάζονται θα κλείνουν.
Η πρώτη ομάδα εισπράττει εννοώντας τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα και η δεύτερη ομάδα πληρώνει αυτή το ιδιωτικού τομέα, δεν μπορεί να συνεχιστεί και βρισκόμαστε στο απόλυτο αδιέξοδο.
Ο κ. Στέφανος Μάνος πρότεινε την αλλαγή του Συντάγματος και μίλησε για ένα νέο Σύνταγμα το οποίο όμως με βάση το άρθρο 110 δυσκολεύει τις αλλαγές.
Πρότεινε δημοψήφισμα για την αλλαγή του…
Πάντως κατηγόρησε ότι το πολιτικό σύστημα είναι πρωθυπουργικό -κεντρικό και διευκρίνισε την ανάγκη να αλλάξει δίνοντας ένα μέρος την εξουσία σε άλλους θεσμούς και στον λαό. Υπογράμμισε ότι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι θα γίνουν οικονομικά και διοικητικά αυτοτελείς αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη μαζί με τους πολίτες για τα έσοδα και τα έξοδα.
Ο κ. Μάνος ήταν καυστικός για ότι δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα.
Κάνουμε ότι είναι δυνατό να μη τα εφαρμόσουμε όπως συμβαίνει τώρα με το τρίτο Μνημόνιο. Με την εφαρμογή του όμως η κυβέρνηση θα ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία της.
Ο συντονιστής της εκδήλωσης κ Πέτρος Δούκας διευκρίνισε ότι για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν θα υπάρχει ένα ενδιάμεσο στάδιο το οποίο θα προβλέπει αμοιβή και το δικαίωμα αναζήτησης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης