Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων): Ο Τσίπρας πάλεψε για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες αλλά ηττήθηκε

Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων): Ο Τσίπρας πάλεψε για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες αλλά ηττήθηκε
Η παρούσα Βουλή θα ολοκληρώσει τη θητεία της εντός του 2016 εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων
Την θέση ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πάλεψε αλλά ηττήθηκε για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην πρόσφατη σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Λεβέντης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός ηττήθηκε στις επιδιώξεις του σχετικά με το προσφυγικό στις Βρυξέλλες με βάση και την εντολή που είχε λάβει από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Όπως είπε, «ούτε τα σύνορα άνοιξαν, ούτε αποσυμφορήθηκε η χώρα από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες».
«Η αποστολή αυτή ήταν, πάλεψε και ηττήθηκε» τόνισε ο κ.Λεβέντης, αναφέροντας ότι η σύνοδος υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έδωσε εντολή για άνοιγμα ευρωπαϊκών συνόρων και αποσυμφόρηση από εγκλωβισμένους πρόσφυγες και επί αυτών ζητούσε συναίνεση ο πρωθυπουργός.
«Δεν τα έκανε και γύρισε θριαμβολογώντας ότι έκανε συμφωνία ότι την ίδια ώρα που η Angela Merkel προειδοποιούσε ότι αυτή η συμφωνία θα έχει δυσκολίες στις λεπτομέρειές της.
Μια λύση στην αποτυχία είναι να βρίσκεις δικαιολογίες» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, επισημαίνοντας ότι εάν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα και δεν πετύχαινε το άνοιγμα των συνόρων, θα παραιτείτο.
Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ.Λεβέντης εκτίμησε ότι η παρούσα Βουλή θα ολοκληρώσει τη θητεία της μέσα στο 2016, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός απειλεί τους βουλευτές του ότι εάν δεν ψηφίσουν το ασφαλιστικό θα προχωρήσει σε εκλογές.
«Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή δεύτερο κόμμα, θα χαθεί το μπόνους των εδρών και επομένων οι μισοί εκ των βουλευτών δεν θα επανεκλεγούν.
Με αυτή την απειλή τους πάει να ψηφίσουν» υποστήριξε ο κ.Λεβέντης.
Σχετικά με τις ζυμώσεις στον χώρο της κεντροαριστεράς αλλά και τις απόψεις της Φώφης Γεννηματά για τον κ. Λεβέντη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αποκάλυψε ότι συναντήθηκε προ μηνός με την ίδια και τον σύζυγό της ο οποίος και του πρότεινε διατήρηση σφραγίδων και χρηματοδοτήσεων στα κόμματα αλλά εκλογική συνένωση.
«Συμφωνίες με βάση χρηματοδοτήσεις και σφραγίδες δεν κάνω.
Το ανήθικο είναι να λένε ότι δεν έχω σοβαρότητα ενώ κάνανε τέτοια πρόταση.
Εμείς μπήκαμε με εντολή της νεολαίας να τα αλλάξουμε όλα» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να ενωθεί με «κανέναν από αυτούς» κάνοντας λόγο για «ερείπια του παλιού ΠΑΣΟΚ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης