Τελευταία Νέα
Πολιτική

Independent: Περισσότεροι πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά μετά την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας

Independent: Περισσότεροι πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά μετά την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας
«Αγώνας δρόμου» από τις ελληνικές αρχές για την επιτάχυνση των διαδικασιών μετεγκατάστασης, χορήγησης ασύλου και επαναπροώθησης
Μία μέρα μετά την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ - Τουρκίας για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στα νησιά του Αιγαίου αυξήθηκε, υποστηρίζουν αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορειό Αssociated Press και η βρετανική εφημερίδα Independent.
Με βάση τους Έλληνες αξιωματούχους που επικαλούνται, στα ελληνικά νησιά είχαν φτάσει 1.662 άνθρωποι μέχρι τις 7 το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου 2016, μίας μέρας μετά την εφαρμογή της συμφωνίας, δηλαδή περίπου διπλάσιος αριθμός σε σχέση με την ημέρα πριν την εφαρμογή.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι παρατηρητές από την Τουρκία έφτασαν στα ελληνικά νησιά Λέσβος και Χίος για να βοηθήσουν στην εφαρμογή της συμφωνίας και τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.
Οι Τούρκοι αξιωματούχοι θα μείνουν, όπως αναφέρει ο Independent, στα ελληνικά νησιά περίπου μία εβδομάδα ενώ οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να υλοποιήσουν την δική τους πλευρά της συμφωνίας που προβλέπει σημαντική επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης αιτημάτων ασύλου αλλά και των διαδικασιών μετεγκατάστασης από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσφύγων.
Με βάση τη συμφωνία, αναφέρει το δημοσίευμα, μέχρι την Παρσκευή 25 Μαρτίου 2016, θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί μια κοινή δομή μεταξύ των δύο χωρών με την επίβλεψη της Κομισιόν και την ενίσχυση 4.000 Ευρωπαίων ειδικών, που θα «τρέχει» όλη την εφαρμογή της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης