Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κομισιόν: Οι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη δεν πρόκειται να σταλούν πίσω στην Τουρκία

Κομισιόν: Οι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη δεν πρόκειται να σταλούν πίσω στην Τουρκία
Οι οικονομικοί μετανάστες δεν μπορούν να απελαθούν στην Τουρκία, γιατί έχει παρέλθει η σχετική διορία των 14 ημερών που προβλέπεται στη διμερή συμφωνία με τη γείτονα
Για παραμονή των εγκλωβισμένων μεταναστών στην Ειδομένη επ' αόριστον, μιλά πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ANSA το οποίο αναμεταδίδει το ΑΠΕ.
«Κανένας από τους μετανάστες που έχουν μπλοκαριστεί στην Ειδομένη δεν πρόκειται να σταλεί πίσω στην Τουρκία», φέρεται να είπε η πηγή από την Κομισιόν στο ANSA.
Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο, η ίδια πηγή προσθέτει ότι τα άτομα που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και δικαιούνται άσυλο θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επανεγκατάστασης.
Από την άλλη, όσον αφορά τους οικονομικούς μετανάστες, αφού έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την είσοδό τους στην ελληνική επικράτεια, η οποία είναι η περίοδος κατά την οποία μπορούν να απελαθούν στην Τουρκία, βάσει της σχετικής διμερούς συμφωνίας, θα παραμείνουν αναγκαστικά στην Ελλάδα.
Μοναδική προοπτική είναι η επιστροφή τους στην χώρα καταγωγής, αν και εφόσον όμως υπογραφούν οι ανάλογες διμερείς συμφωνίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης