Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασουλίδης (ΥΠΕΞ Κύπρου): Λάθος να συνδέεται η προσφυγική κρίση με το Κυπριακό και τα ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας

Κασουλίδης (ΥΠΕΞ Κύπρου): Λάθος να συνδέεται η προσφυγική κρίση με το Κυπριακό και τα ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας
Δεν απέκλεισε να ζητηθεί εκ νέου από την Κύπρο να άρει τις ενστάσεις της τους επόμενους μήνες
Λάθος χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης την σύνδεση των προσπαθειών αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης με το Κυπριακό και το άνοιγμα κεφαλαίων από την ενταξιακή διαπραγμάτευση της Τουρκίας στην ΕΕ.
Όπως υπογράμμισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κασουλίδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο προηγήθηκε του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Βρετανός ομόλογός του, σημείωσε ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή δεν πρέπει να «σκοτώσουμε» τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού που βρίσκεται σε εξέλιξη για χάρη των ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας.
Ο κ. Κασουλίδης, πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το θέμα του «ανοίγματος» των κεφαλαίων που έχει «παγώσει» η Κύπρος, να τεθεί εκ νέου τους επόμενους μήνες από ορισμένους εταίρους στην ΕΕ.
«Αν θα τα βρούμε ή όχι μπροστά μας είναι (σ.σ.: τα κεφάλαια) είναι κάτι που θα εξαρτηθεί και από το πότε και σε ποια διάρκεια θα μπορέσουμε να λύσουμε και το κυπριακό πρόβλημα. Μόνο τότε όλα αυτά τα θέματα φεύγουν εντελώς από τον ορίζοντα», ανέφερε.
Ο Κύπριος υπουργός δήλωσε ότι στην προχθεσινή συμφωνία δεν έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα για τη λύση του Κυπριακού και διατύπωσε την εκτίμηση ότι το καλοκαίρι δεν αναμένει «ούτε αδιέξοδο, ούτε ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις.
Είναι νωρίς, σημείωσε, για να υπάρξει τέτοια κατάληξη για όλα τα ζητήματα καθώς, όπως συμπλήρωσε, «υπάρχει μια αργή πρόοδος στο Κυπριακό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης