Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν τρέχει ομαλά η συμφωνία με την Τουρκία – Συνεχίζονται οι αφίξεις από τα τουρκικά παράλια

Κυρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν τρέχει ομαλά η συμφωνία με την Τουρκία – Συνεχίζονται οι αφίξεις από τα τουρκικά παράλια
Εξατομικευμένη η διαδικασία για την αίτηση ασύλου υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό
Την θέση ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία δεν τρέχει ομαλά διατύπωσε ο εκπρόσωπος τύπου του συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, Γ. Κυρίτσης.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Κυρίτσης υποστήριξε ότι «οι ρυθμοί των αφίξεων από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα δεν επιτρέπουν να τρέξει ομαλά η συμφωνία».
Ο κ. Κυρίτσης δήλωσε άγνοια για κομμάτια της συμφωνίας όπως για παράδειγμα για το εάν οι χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα πριν την επίτευξη της συμφωνίας θα εγκατασταθούν σε χώρες της ΕΕ απευθείας από την Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση ο κ.Κυρίτσης υποστήριξε πως η διαδικασία για την αίτηση ασύλου είναι εξατομικευμένη.
Σημειώνεται πως βάσει των επίσημων στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, οι πρόσφυγες/μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τους 50.000, εκ των οποίων οι περισσότεροι βρίσκονται στη βόρεια Ελλάδα.
Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά το Συμβούλιο Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να αρχίσει να λειτουργεί το σχέδιο της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το μεταναστευτικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης