Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαρίδης: Συντριπτική η ιδεολογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ - Νιώθω θλίψη για τους υπουργούς

Σακελλαρίδης: Συντριπτική η ιδεολογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ - Νιώθω θλίψη για τους υπουργούς
«Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα διήγαγε μια συντριπτική πολιτική επικράτηση, υπέστη όμως μια συντριπτική ιδεολογική και πολιτική ήττα», σημειώνει στο περιοδικό «Κ» της Καθημερινής ο Γ. Σακελλαρίδης
Σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ασκεί ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αναγνωρίζοντας και τη δική του ευθύνη.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα διήγαγε μια συντριπτική πολιτική επικράτηση, υπέστη όμως μια συντριπτική ιδεολογική και πολιτική ήττα», σημειώνει στο περιοδικό «Κ» της Καθημερινής.
«Με ενοχλεί που όλα αυτά γίνονται στο όνομα της Αριστεράς. Και νιώθω ευθύνη. Δεν μπορώ να χρεώνω όλη την κατάσταση μόνο στον Τσίπρα και στο επιτελείο του», σημειώνει.
«Νιώθω πιο πολλή θλίψη παρά οργή για τους Συριζαίους.
Τα μέλη, τους βουλευτές, τους υπουργούς που υπερασπίζονται μια πολιτική με επιχειρηματολογία οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης.
Με επιχειρηματολογία Σαμαρά».
"Και κάθε τόσο ρωτάει τον ίδιο του τον εαυτό: «Αν γίνουν αύριο εκλογές, Γαβριήλ, τι θα ψηφίσεις;»", όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
Ως άφθαρτος και... γοητευτικός επιλέχθηκε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος από τον Αλέξη Τσίπρα για το πρώτο διάστημα της "πρώτης φοράς Αριστερά". Ένα διάστημα που φαίνεται δεν θέλει να θυμάται ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Σύμφωνα με τον συντάκτη, δεν διστάζει να πει πως «αυτό που έκανα ήταν προπαγάνδα. Αυτή ήταν η δουλειά μου».
Αποκαλύπτεται δε πως το βράδυ των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, όταν εξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθήνας, ψιθύριζε:
«Δεν έχω άλλα καύσιμα. Έως εδώ ήταν».
Παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 2015 μετά από απαίτηση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα καθώς δεν ήθελε να ψηφίσει τη συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια.
Είχε ψηφίσει όμως, τον προηγούμενο Αύγουστο, το Μνημόνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης