Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αγρότες στο Κιλελέρ αποδοκίμασαν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Της ζήτησαν να μην μιλήσει

Αγρότες στο Κιλελέρ αποδοκίμασαν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Της ζήτησαν να μην μιλήσει
Η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Α.  Βαγενά, κατάφερε να ολοκληρώσει την ομιλία της
Μέσα σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε στο Κιλελέρ ο εορτασμός της επετείου των 106 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών.
Στην εκδήλωση αγρότες προερχόμενοι οι περισσότεροι από το μπλόκο των Τεμπών, είχαν τοποθετήσει συμβολικά 10 τρακτέρ πίσω από τον χώρο του "μνημείου του Αγρότη" και την ώρα που η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά, ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει, άρχισαν να κορνάρουν και μάλιστα της ζήτησαν να μην μιλήσει.
Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση τόσο της κ. Βαγενά, η οποία ζήτησε την προστασία της Περιφερείας Θεσσαλίας και του Δήμου Κιλελέρ που συνδιοργάνωναν την εκδήλωση, όσο και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ο οποίος ζήτησε από τους αγρότες να χαμηλώσουν τους τόνους.
Ωστόσο, η βουλευτής, Α. Βαγενά, κατάφερε να κάνει την ομιλία της , τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση κάνει έναν μεγάλο αγώνα και αν δε τα καταφέρει υπάρχει και άλλη λύση «ο νεοφιλελεύθερος Μητσοτάκης που ετοιμάζονται να τον φέρουν».
Αυτή η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της ΝΔ στην εκδήλωση, βουλευτή και πρώην υπουργού Κ. Σκρέκα, ο οποίος την κατηγόρησε ότι μετέτρεψε την εκδήλωση σε θέατρο.
Η κ. Βαγενά, μετά την ομιλία της, χαρακτήρισε αυτό που συνέβη ήταν άνανδρο και ανήθικο, συμπληρώνοντας ότι δεν τιμά ούτε τους διοργανωτές ούτε τους αγρότες.
 Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η σημερινή επέτειος δεν είναι «πασαρέλα λόγων» και ότι καλούνται όλοι να πάρουν ένα όρκο τιμής για την στήριξη της αγροτικής παραγωγής με όλες τους τις δυνάμεις.
Όπως είπε, η λύση είναι μία: Να υπάρξει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, μία επανεκκίνηση με διαδικασίες παραγωγής και προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί το ίδιο υφεσιακό μοντέλο τότε αυτό οδηγεί στον γκρεμό.
Για το προσφυγικό, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι Έλληνες απέδειξαν τον ανθρωπισμό τους , όμως δεν είναι τα «κορόιδα της Ευρώπης» και η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα «εδώ και τώρα» για το προσφυγικό.
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παρέστησαν βουλευτές του νομού, δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των αγροτών και των στρατιωτικών αρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης