Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουίκ: Κλείνει η διαπραγμάτευση - Κανένα γυαλί δεν έχει ραγίσει στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Κουίκ: Κλείνει η διαπραγμάτευση - Κανένα γυαλί δεν έχει ραγίσει στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
"Η υπόθεση Μουζάλα είναι ανοιχτή και για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς", ανέφερε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ

Κλείνει η διαπραγμάτευση, ενώ κανένα γυαλί δεν έχει ραγίσει στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως τόνισε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ,  Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή ΑΚΡΑΙΩΣ.
Ειδικότερα ο κ. κ. Κουίκ ανέφερε «όπως προκύπτει από τα στοιχεία της διαπραγμάτευσης, έχω την εικόνα, ότι έκλεισαν όλα τα δύσκολα θέματα.
Δεν ισχυρίζομαι, ότι κλείνουν έτσι όπως ενδεχομένως θα θέλαμε.
Σε μία διαπραγμάτευση κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις.
Όμως, νομίζω, ότι τελειώνουμε οριστικά και με το ασφαλιστικό κεφάλαιο.
Όλα αυτά τα χρόνια κόβανε - κόβανε - κόβανε, έντεκα φορές τις συντάξεις, αλλά παρέμενε ανοιχτό το πλαίσιο του ασφαλιστικού συστήματος.
Τώρα κλείνει και αυτό το πλαίσιο»
Κατά τον ίδιο, μένει μόνο η εκκρεμότητα στα κόκκινα δάνεια, για το οποίο εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχουμε μία θετική εξέλιξη, καθώς δεν αφορά στεγαστικά αλλά κυρίως επιχειρηματικά δάνεια, σημειώνοντας ότι το αργότερο μέχρι τις 23 Απριλίου θα πρέπει να έχει τελειώσει και το νομοθετικό.
Περαιτέρω, ο κ. Κουίκ υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον Σεπτέμβρη - μετά τις εκλογές - είπε, ότι σε έξι μήνες θα γίνει ανασχηματισμός, προσθέτοντας  «νομίζω ότι αυτό που είπε το εννοεί.
Οι «λάτρεις» της «οικουμενικότητας» ή της «ανασύνθεσης» κυβέρνησης με άλλα Κόμματα, να το ξεχάσουν αυτό το σενάριο».
Όπως είπε, «το σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς, θέλει να μπει «ντε και καλά» στο παιχνίδι της συγκυβέρνησης, για να «κουκουλώσει» πράγματα», υπογραμμίζοντας ότι αυτό «δεν θα το επιτρέψουμε».
Υπογράμμισε δε πως «η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια τροχιά τετραετίας και πολλοί να ετοιμάζονται (για τις συνέπειες των πράξεών τους)», αλλά και ότι «ο Πάνος Καμμένος στηρίζει Αλέξη Τσίπρα, εμείς στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ».
Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να είμαστε 153 unblock, μπετόν, Βουλευτές.
Αλλά δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιάννη Μουζάλα».
Ανέφερε δε, όπως  η υπόθεση Μουζάλα είναι ανοιχτή και για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς και θα επιλυθεί όταν επιστρέψουν από τα ταξίδια τους (ο Πρωθυπουργός επέστρεψε ήδη).
Πρόσθεσε δε ότι οι ΑΝΕΛ θεωρούν «μεγάλη επιτυχία» το γεγονός ότι μετά την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, για πρώτη φορά κυβέρνηση προέβη σε δημόσια δήλωση ότι δεν συζητείται καν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
Περαιτέρω, ο κ. Κουίκ , κάνοντας αναφορά στη Δικαιοσύνη είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να μπει σε μια τάξη σε ό, τι αφορά και στα θέματα Δικαιοσύνης και της Διαφθοράς.
Για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, είπε «δεν είναι «Παναθηναικάκιας», και δεν το λέω με την ποδοσφαιρική έννοια… ούτε ψηλός είναι… Δεν είναι ούτε από την Αγία Παρασκευή της Λέσβου…
Το σύστημα, όταν πεθαίνει και σπαράζεται, «βγάζει νύχια»…!
Δεν θα την γλιτώσει».
Μάλιστα, την Τρίτη, όπως ανέφερε «θα ακουστούν πολλά καινούργια (στοιχεία) σε γνωστές υποθέσεις, αλλά θα ακουστούν και καινούργιες υποθέσεις, που μπορεί να αγγίζουν αγορές ακινήτων στο εξωτερικό, ίσως και στις Η.Π.Α., ακίνητα που μπορεί να κάνουν και 3 ή 4 εκατομμύρια – έτσι για να πάρετε μια ιδέα – λογαριασμούς με πάνω από 50 ή 60 εκατομμύρια, πού βρέθηκαν.
Θέματα που μπορεί να χρειάζονται και την δικαστική συνδρομή, νέες δικαστικές συνδρομές από χώρες του εξωτερικού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης