Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσαρουχά: Ας ελπίσουμε ότι οι γείτονες και οι εταίροι μας θα αποδείξουν ότι είναι άξιοι να φέρουν το ελληνικό όνομα Ευρωπαίοι

Τσαρουχά: Ας ελπίσουμε ότι οι γείτονες και οι εταίροι μας θα αποδείξουν ότι είναι άξιοι να φέρουν το ελληνικό όνομα Ευρωπαίοι
Η υφυπουργός Εσωτερικών,  Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά έλαβε τιμητική διάκριση από την Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης
Την ανάγκη οι ελληνικές αξίες να επανέλθουν ως βάση του ευρωπαϊκού ήθους, τόνισε η  Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας - Θράκης)  Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία  έλαβε τιμητική διάκριση από την Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, η κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, έλαβε σήμερα, Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, τιμητική διάκριση από την Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, στην τελετή που ολοκληρώθηκε στην αίθουσα "Αιμίλιος Ριάδης" της Δ.Ε.Θ., στο πλαίσιο του 2ου Πανσερραϊκού Συνέδριου.
Η Υφυπουργός στην ευχαριστήρια ομιλία της τόνισε τη σημασία των Σερρών ως ένα νευραλγικό κέντρο της Μακεδονίας και της Ελλάδας, μίλησε για το Προσφυγικό και τις αντίστοιχες ελληνικές μνήμες και τόνισε την ανάγκη οι ελληνικές αξίες να επανέλθουν ως βάση του ευρωπαϊκού ήθους.
Μεταξύ άλλων η κ. Τσαρουχά ανέφερε ότι «οι Σέρρες είναι μια σπουδαία πόλη, επειδή βρίσκονται σε έναν σπουδαίο τόπο.
Στον τόπο που ονομάζουμε με το πανάρχαιο και μονάχα ελληνικό όνομα, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Οι Σέρρες μας, με τη Θεσσαλονίκη μας, όπως και η Δράμα, όπως και η Καβάλα, η Ξάνθη, η Κομοτηνή και η Κατερίνη, και οι άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, είναι αλληλένδετες μαζί του.
 Αν θέλουμε να τις κάνουμε ακόμη σπουδαιότερες, ακόμη πιο μεγάλες, πρέπει να δουλέψουμε πάνω στο σύνολο που συνθέτουν και να το  απελευθερώσουμε από τις παγίδες και τα δεσμά που κάποιοι το άφησαν να παγιδευτεί.
Αν επιτρέψουμε τον εαυτό μας να αντιληφθεί τη μεγάλη εικόνα, αν επιτρέψουμε στον εαυτό μας το μεγάλο όραμα της Ανόρθωσης και της Ανασυγκρότησης αυτού του τόπου, τότε θα είμαστε ξανά ικανοί να τον μετατρέψουμε σε παράδεισο».
Ακόμη, η κ. Τσαρουχά σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι η μητέρα όλου του ευρωπαϊκού κόσμου, ο φύλακας των αξιών και ο γεννήτορας των ιδεών της Ευρώπης, και αυτό είναι κάτι που έχει γραφτεί με αίμα ακόμη και στις πέτρες αυτού του τόπου, όπως αποδείχτηκε σε κάθε σχεδόν μεγάλο πόλεμο.
Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, το αποδεικνύουμε».
«Ας ελπίσουμε ότι και οι γείτονες και οι εταίροι μας θα φανούν αντάξιοι αυτών των ιδεών, και θα αποδείξουν, όπως εμείς έχουμε ήδη πολλές φορές καταφέρει, ότι είναι άξιοι να φέρουν το ελληνικό όνομα "Ευρωπαίοι"», κατέληξε η κ. Τσαρουχά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης