Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιρατσιστική διαδήλωση 50 οργανώσεων στο κέντρο της Αθήνας - Παρούσα η Κωνσταντοπούλου

Αντιρατσιστική διαδήλωση 50 οργανώσεων στο κέντρο της Αθήνας - Παρούσα η Κωνσταντοπούλου
«Ανοίξτε τα σύνορα σας παρακαλούμε», «είμαστε άνθρωποι, έχουμε δικαιώματα» φώναζαν σε όλη τη διάρκεια του συλλαλητηρίου
Σε εξέλιξη είναι η αντί ρατσιστική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας στην οποία συμμετέχουν και πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν βρει καταφύγιο στην πλατεία Βικτωρίας.
Αυτή την ώρα βρίσκονται έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βασιλίσσης Σοφίας.
«Ανοίξτε τα σύνορα σας παρακαλούμε», «είμαστε άνθρωποι, έχουμε δικαιώματα» φώναζαν σε όλη τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οι πρόσφυγες και οι 50 αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Με πλακάτ στα χέρια, μωρά τους στην αγκαλιά και κυρίως αποφασιστικότητα περπάτησαν από την πλατεία Βικτωρίας μέχρι τη Βουλή φωνάζοντας ότι θέλουν να ανοίξουν τα σύνορα για να καταφέρουν να φτάσουν στη Γερμανία.
«Από την ελληνική κυβέρνηση ζητάμε να ανοίξει διόδους στον Έβρο για να μπορούν να περνάνε από κει οι πρόσφυγες για να σταματήσουν να πνίγονται άνθρωποι στο Αιγαίο, αλλά και να σταματήσει να ευθυγραμμίζεται με το σύνολο της αντί-προσφυγικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υπογράμμισε ο επικεφαλής του «Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών» Θανάσης Κούρκουλας
Στο συλλαλητήριο βρέθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία δήλωσε ότι ««είναι μια πορεία προς τιμήν της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού, αποτελεί μια κραυγή αγωνίας των ανθρώπων που δοκιμάζονται τα πιο θεμελιώδη δικαιώματά τους, αυτά που αποτελούν και θεμελιώδες κεκτημένο το κοινωνικό κράτος δικαίου και της οικουμενικής απόφασης λαών και κρατών να προστατεύουν χωρίς διακρίσεις τις ανθρώπινες υπάρξεις».
Αναφερόμενη στη χθεσινή συμφωνία τόνισε ότι «είναι μια ντροπιαστική συμφωνία, αποτελεί όνειδος και για την Ε.Ε. και για την ελληνική κυβέρνηση, να συνοψίζει την υπαναχώρηση από τα πιο πολύτιμα κεκτημένα σε επίπεδα διεθνούς δικαίου, σε επίπεδο διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε επίπεδο διαδικασιών προστασίας του δικαιώματος στο άσυλο.
Αποτελεί άλλη μια ένδειξη ότι οι σημερινές κυβερνήσεις της Ε.Ε. έχουν αποφασίσει να γκρεμίσουν τις βάσεις και το έδαφος επί του οποίου χτίστηκε αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση και να ακυρώσουν όλες τις αξίες και τους συμβολισμούς που μας κάνουν ανθρώπους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης