Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Θεοδωράκη - Schulz για τη Σύνοδο Κορυφής και την προσφυγική κρίση

Τηλεφωνική επικοινωνία Θεοδωράκη - Schulz για τη Σύνοδο Κορυφής και την προσφυγική κρίση
Συγκρατημένα αισιόδοξος για την εφαρμογή της συμφωνίας εμφανίζεται ο Martin Schulz
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, είχε σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με τους δύο άνδρες να συνομιλούν για τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής και το προσφυγικό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ποταμιού, συζητήθηκε η συμφωνία, στην οποία κατέληξαν οι ευρωπαίοι ηγέτες μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις.
Από την πλευρά του ο Martin Schulz ανέφερε στον Σταύρο Θεοδωράκη πως είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για την εφαρμογή της συμφωνίας μια που αυτή προϋποθέτει στενή και καλή συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία, το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά και σωστή οργάνωση των ελληνικών αρχών.
Ο επικεφαλή του Ποταμιού σημείωσε πως η παράταξή του από την πρώτη μέρα είχε υποστηρίξει χωρίς αστερίσκους ότι το τεράστιο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αν η χώρα μας δεν συνεργαστεί με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και φυσικά με την Τουρκία.
«Από την άνοιξη του 2015 είχαμε προσπαθήσει να πείσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις και τις εμμονές της και να συνεργασθεί» είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Όπως του εξήγησε και στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών το Ποτάμι υποστήριξε ότι για να περιορισθούν οι ροές από τη Τουρκία στην Ευρώπη πρέπει να ενισχυθούν οι περιπολίες των πλοίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και να υπάρξει συνεργασία της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής με σεβασμό στου διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες.
Οι δύο άντρες είπαν ότι θα τα πουν πολύ σύντομα και από κοντά γιατί όπως επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης τα προβλήματα της χώρας μας δεν σταματούν στην προσφυγική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης