Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Αντιμετωπίζουμε μια ανθρωπιστική κρίση, εξαιτίας μονομερών ενεργειών από βαλκανικές χώρες

Τσίπρας: Αντιμετωπίζουμε μια ανθρωπιστική κρίση, εξαιτίας μονομερών ενεργειών από βαλκανικές χώρες
Ελπίζω ότι θα έχουμε συμφωνία για να βοηθηθεί η Ελλάδα, σημείωσε ο έλληνας πρωθυπουργός
Δριμεία κριτική άσκησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις χώρες του βαλκανικού διαδρόμου, κατηγορώντας τες ότι με τις μονομερείς ενέργειές τους έχουν δημιουργήσει κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης.
«Αντιμετωπίζουμε μία ανθρωπιστική κρίση, εξαιτίας μονομερών ενεργειών βαλκανικών χωρών», υποστήριξε χαρακτηριστικά, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, προσθέτοντας ότι αυτή η κατάσταση αποτελεί «ντροπή για την κοινή, ευρωπαϊκή κουλτούρα».
Ο πρωθυπουργός προσέθεσε ότι ευελπιστεί ότι θα υπάρξει μια αξιόπιστη συμφωνία, η οποία θα δημιουργήσει έναν νόμιμο και υγιές τρόπο μετεγκατάστασης των προσφύγων από την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, «αυτό σημαίνει ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία μετακίνησης και θα δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος μηχανισμός για τη μετεγκατάσταση από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», σύμφωνα με τον έλληνα ηγέτη, προσθέτοντας πως ελπίζει ότι «όλα αυτά θα είναι στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».
Στη συνέχεια, επισήμανε ότι αναμένει να παρθεί σήμερα μια απόφαση για να βοηθήσει τη ΕΕ την Ελλάδα, ιδιαίτερα στην Ειδομένη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχο της συμφωνίας θα πρέπει να είναι και η μείωση ή, ακόμα, και το τέλος των παράνομων ροών από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά.
«Πρέπει να αναλάβουμε ταχεία δράση, λόγω των μονομερών ενεργειών στα δυτικά Βαλκάνια και την ανθρωπιστική κρίση, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα», κατέληξε ο έλληνας πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης