Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται μικροπολιτικά το θέμα Μουζάλα, ξεχνώντας όσα υποστήριζε

Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται μικροπολιτικά το θέμα Μουζάλα, ξεχνώντας όσα υποστήριζε
Ως χώρα και ως κοινωνία δεν έχουμε το περιθώριο να ταλαιπωρούμαστε για λόγους πατριδοκαπηλίας και μικροπολιτικής ψηφοθηρίας, τόνισε
Λάθος χαρακτηρίζει τη συνέχιση της συζήτησης του θέματος Μουζάλα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι ως χώρα και ως κοινωνία δεν έχουμε το περιθώριο να ταλαιπωρούμαστε για λόγους πατριδοκαπηλίας και μικροπολιτικής ψηφοθηρίας.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι έχει δημιουργήσει δυσμενέστατες εντυπώσεις σε όλο τον διεθνή Τύπο και στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Όπως ανέφερε, «με έχει ξαφνιάσει δυσάρεστα ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα ο νέος ηγέτης της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχα την εντύπωση ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριζε -όπως και η Ντόρα Μπακογιάννη- τη γραμμή του πατέρα του. Με ενοχλεί πολύ -και τονίζω ότι έχει δημιουργήσει δυσμενέστατες εντυπώσεις σε όλο τον διεθνή Τύπο και στους κόλπους της πολιτικής του οικογένειας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,- η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος στο θέμα αυτό είναι Σαμαράς εις το τετράγωνο και όχι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».
Μάλιστα, τον κατηγόρησε ότι «σπεύδει να αξιοποιήσει το θέμα που έχει δημιουργηθεί με ένα μείγμα μικροπολιτικής ψηφοθηρίας και πατριδοκαπηλίας, ξεχνώντας την πολιτική που ο ίδιος υποστήριζε, την πολιτική του κόμματός του και του πατέρα του, προσπαθώντας με αυτό ως μοχλό να ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα» και τονίζει ότι «όχι μόνο δεν θα τα καταφέρει, αλλά χάνει και πόντους».
Όσον αφορά την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής σημείωσε ότι κρατά μικρό καλάθι, σημειώνοντας ότι η άρνηση της Ε.Ε. να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις κι αποφάσεις της για μια ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό, την οδηγεί να αναθέσει καθήκοντα υπεργολάβου σε αυτό το θέμα στην Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν κι εκεί υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις και ενστάσεις.
Η Τουρκία δεν είναι το άκρον άωτον της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ώστε να της εκχωρείται η υπεργολαβία, τόνισε και συμπλήρωσε ότι «χορτάσαμε από λόγια και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, θέλουμε έργα και αρνούμαστε να μετατραπεί η χώρα μας σε ένα επιδοτούμενο, τεράστιο καταυλισμό προσφύγων, επειδή η Ευρώπη αδυνατεί στο συγκεκριμένο θέμα να δέσει τα κορδόνια της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης