Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας: Οι μονομερείς λύσεις στην προσφυγική κρίση δεν έλυσαν το πρόβλημα

Μουζάλας: Οι μονομερείς λύσεις στην προσφυγική κρίση δεν έλυσαν το πρόβλημα
Η Αθήνα ανέλαβε τις ευθύνες της σε αντίθεση με άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο
Οι μονομερείς λύσεις στην προσφυγική κρίση δεν έλυσαν το πρόβλημα, τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας.
Ο κ. Μουζάλας δήλωσε περήφανος για τους Έλληνες και την Ελλάδα ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες, καθώς οι Έλληνες αρνήθηκαν όλους αυτούς τους μήνες να ασκήσουν βία, να παραβιάσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις συνθήκες.
Συμπλήρωσε ότι η Ευρώπη δεν λειτούργησε ευρωπαϊκά, μέχρι τώρα, και δεν έχει δώσει κοινή λύση καθώς αν είχε δοθεί, όλοι θα ήμασταν τώρα χαρούμενοι.
Σε αντίθεση με άλλα κράτη της ΕΕ, τόνισε, που κουνούσαν το δάχτυλο στην Ελλάδα, η Αθηνα ανέλαβε τις ευθύνες της παρά το γεγονός ότι βιώνει εκτός της προσφυγικής και οικονομική κρίση που έχει αποδυναμώσει τις ικανότητές της.
Είπε επίσης ότι άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν ήθελαν την επανεισδοχή και μετεγκατάσταση προσφύγων από τις πρώτες χώρες υποδοχής, όπως η Ελλάδας, και είχαν ήδη υψώσει φτάχτες και προσέθεσε ότι όπως μαθαίνει φτάχτες υψώνουν τώρα και η Λετονία και η Αλβανία.
Επανέλαβε ότι αυτό που διεκδικεί η Ελλάδα είναι να κερδίσει ο ανθρωπισμός στην προσφυγική κρίση.
Τέλος, όσον αφορά στην Τουρκία, ο κ. Μουζάλας είπε αναφέρεται στην γείτονα με σεβασμό καθώς έχει δεχτεί περί τα 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες αλλά συμπλήρωσε ότι όπως και να έχει από τις τουρκικές ακτές ξεκινούν χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν δια της Ελλάδας να φτάσουν στην Ευρώπη, θυμίζοντας ότι καθημερινά περίπου 2 - 2,5 χιλιάδες πρόσφυγες συνεχίζουν να φτάσουν στα ελληνικά νησιά παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης