Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μείζονα κυβερνητική κρίση – Καμμένος: Ο Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί – Στην πολιτική δεν υπάρχουν γκάφες

Μείζονα κυβερνητική κρίση – Καμμένος: Ο Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί – Στην πολιτική δεν υπάρχουν γκάφες
Σήμερα οι αποφάσεις του πρωθυπουργού, στις 09:30 σύσκεψη στο Μαξίμου
Μείζονα κυβερνητική κρίση έχει ξεσπάσει ύστερα από τη δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ.Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε Μακεδονία τα Σκόπια και τις έντονες αντιδράσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π.Καμμένος εμφανίζεται αμετακίνητος και ζητά την παραίτηση του κ.Μουζάλα.
«Ο κ. Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί» τόνισε σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Καμμένος.
«Ό,τι συγγνώμη και να ζητήσει, από εδώ και πέρα θα παίζει ένα βίντεο όπου Έλληνας υπουργός θα αποκαλεί τα Σκόπια "Μακεδονία.
Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας, σας λέω καθαρά ότι ο κύριος Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας.
Με την στάση μου στα εθνικά θέματα εδώ και 25 χρόνια δεν πρόκειται να στηρίξω έναν υπουργό που κάνει τραγικό έγκλημα.
Αφού έκανε γκάφα, όπως ο ίδιος λέει, πρέπει να έχει την ευθιξία να πάει σπίτι του!», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αναφέροντας πως το κόμμα του στήριξε σε πολύ δύσκολες στιγμές την κυβέρνηση και πήρε αποφάσεις πολύ σκληρές.
Επιπλέον, ότι στελέχη των ΑΝΕΛ, όπως οι Σγουρίδης, Δ.Καμμένος και Π. Χαϊκάλης παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους για να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στην συνοχή της κυβέρνησης.
«Ο κύριος Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί, αν κάνεις γκάφα στην πολιτική ή λάθος, το πληρώνεις.
Την ώρα που συζητάμε το τέλος της αξιολόγησης και την διαγραφή του χρέους, δεν είναι δυνατόν να έχουμε τέτοιες δηλώσεις είπε ο κ.Καμμένος, τονίζοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Μουζάλας κάνει τέτοια λάθη και τα καταπίνουμε, είχε μιλήσει για 150.000 πρόσφυγες, μετά μίλησε για ενσωμάτωση...».
Αναφορικά με την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρωθυπουργό, ο κ.Καμμένος είπε: ότι «την ώρα που μίλησα με τον πρωθυπουργό, δεν είχε δει τίποτα, τον ενημέρωσα και μου είπε ότι θα το δει γιατί δεν είχε ιδέα ο άνθρωπος και μου είπε πως θα μιλήσουμε σήμερα».
«Δεν μπορούμε τώρα να αφήσουμε τέτοιου είδους ζητήματα να απειλήσουν την κυβερνητική συνοχή.
Έχω ήδη συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ αύριο το πρωί» είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος απέφυγε να δηλώσει ρητά πως εφόσον δεν παραιτηθεί ή αποπεμφθεί ο Γιάννης Μουζάλας θα φύγει εκείνος από την κυβέρνηση.
«Να δούμε τι θα κάνει ο ίδιος ο κύριος Μουζάλας σήμερα και θα μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό και θα ληφθούν οι αποφάσεις» τόνισε ο κ.Καμμένος.
Σημειώνεται πως στις 09:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την πορεία του κυβερνητικού έργου, όπου στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το θέμα Μουζάλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης