Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας: Σε 20 ημέρες δεν θα υφίσταται ο καταυλισμός της Ειδομένης - Δεν θα διώξουμε τους πρόσφυγες με ΜΑΤ

Μουζάλας: Σε 20 ημέρες δεν θα υφίσταται ο καταυλισμός της Ειδομένης - Δεν θα διώξουμε τους πρόσφυγες με ΜΑΤ
Πρέπει να απομονωθούν όσοι διαδίδουν στους πρόσφυγες ότι ανοίγουν τα σύνορα, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Στην ανάγκη να απομονωθούν όσοι διαδίδουν ότι ανοίγουν τα σύνορα αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, από την Ειδομένη.
Μάλιστα, ο κ. Μουζάλας, που συνόδευσε τον επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στην επίσκεψη του τελευταίου στην Ειδομένη, μίλησε για «ανεύθυνες και παράλογες πράξεις, όπως αυτή που έγινε χθες», αναφερόμενος στην «πρόσκληση» κάποιων προς τους πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα με τα Σκόπια από αφύλακτο σημείο που δεν υπάρχει φράκτης, μερικά χιλιόμετρα από την ουδέτερη ζώνη.
Χαρακτηριστικά, ο κ. Μουζάλας είπε ότι «πρέπει να πεισθούν οι άνθρωποι αυτοί να φύγουν», μιλώντας για τους πρόσφυγες που επιμένουν να παραμένουν στον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης.
«Δεν μπορούμε να τους διώξουμε με τα ΜΑΤ, αλλά ετοιμαζόμαστε ώστε σιγά σιγά, θα σας έλεγα το επόμενο 20ημερο, αυτός εδώ ο καταυλισμός να υφίσταται ως ένα πολύ μικρό μέρος» πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να ολοκληρωθούν καινούργιες θέσεις υποδοχής και να καταλάβουν οι πρόσφυγες ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τα σύνορα.
«Δεν θα επιτρέψουμε στην τραγωδία να εξαπλωθεί, παρεμβαίνουμε συνέχεια και θα τα καταφέρουμε», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης