Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης για προσφυγικό: Διακυβεύεται η αξιοπιστία της ΕΕ - Η συμφωνία στη Σύνοδο δεν θεωρείται δεδομένη

Ξυδάκης για προσφυγικό: Διακυβεύεται η αξιοπιστία της ΕΕ - Η συμφωνία στη Σύνοδο δεν θεωρείται δεδομένη
O κ. Ξυδάκης παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν δυσκολίες» στο υπό διαβούλευση ευρωπαϊκό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού από κοινού με την Τουρκία
Την εκτίμηση ότι οι όποιες αποφάσεις για το προσφυγικό υιοθετηθούν θα πρέπει να είναι συμβατές με το διεθνές δίκαιο διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Ξυδάκης, σημειώνοντας, χαρακτηριστικά, ότι διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ίδιος, σε παρέμβασή του στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., υπογράμμισε ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν αποτελεί μια διμερή διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, αλλά ένα κοινό πρόβλημα, ενώ κατέστησε σαφές ότι το πρόβλημα δεν πρόκειται να επιλυθεί στο εγγύς μέλλον.
Παράλληλα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Ξυδάκης παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν δυσκολίες» στο υπό διαβούλευση ευρωπαϊκό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού από κοινού με την Τουρκία, προσέθεσε, δε, ότι θα πρέπει να επικρατήσει πνεύμα ευελιξίας αλλά και πολιτικής προθυμίας από πλευράς ορισμένων κρατών να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι σε γενικές γραμμές υπάρχει από πλευράς κρατών μελών της ΕΕ διάθεση για την επίτευξη συμφωνίας την Πέμπτη με την Τουρκία, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως η συμφωνία είναι δεδομένη.
Ως προς την ανάγκη βοήθειας προς την Ελλάδα υπογράμμισε τον τομέα των υποδομών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση μιας τόσο μεγάλης προσφυγικής κρίσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται μόνο αστυνομικούς, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για τη γενικότερη τάση ενίσχυσης του ακροδεξιού λαϊκισμού στην Ευρώπη.
Τέλος, ο κ. Ξυδάκης ανέφερε πως είναι πλέον σαφές ότι απαιτείται ένα νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο σε ό,τι αφορά στην παροχή ασύλου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης