Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Γραμματίδης στο ΒankingΝews: Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με περίοδο χάριτος 8 ετών χρειάζεται η Ελλάδα

Γ. Γραμματίδης στο ΒankingΝews: Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με περίοδο χάριτος 8 ετών χρειάζεται η Ελλάδα
Ο κ. Γραμματίδης θεωρεί επιτακτική την ανάγκη υλοποίησης ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα στα επίπεδα του 12,5%
Την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με περίοδο χάριτος τουλάχιστον οκτώ ετών ρίχνει στο τραπέζι ο επικεφαλής του πολιτικού φορέα «Νέα Πορεία - Νέα Ελλάδα», Γιάννος Γραμματίδης, μιλώντας στο BankingNews.
Το ύψος των τοκοχρεολυσίων που πρέπει να καταβάλλει η χώρα μας μέχρι το 2022 στην κυριολεξία “σκοτώνουν” την οικονομία και στην ουσία ακυρώνουν τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Το αστρονομικό ποσό των 51 δισ. ευρώ πρέπει να πληρώσει σε τόκους η ελληνική οικονομία δηλαδή οι φορολογούμενοι τα επόμενα 6 χρόνια.
Ο κ. Γιάννος Γραμματίδης αναφέρει ότι στην αρχή κάθε έτους τα κρατικά ταμεία πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ για την καταβολή των τόκων.
Ο ίδιος απευθύνει το απλό ερώτημα πώς μια οικονομία σε ύφεση όπως είναι η δική μας μπορεί να αποπληρώνει κάθε χρόνο 5 δισ. ευρώ και το 2022 το κόστος εκτινάσσεται στα 18 δισ. ευρώ.
Διερωτάται πως μια οικονομία που παραμένει σε ύφεση τα τελευταία επτά χρόνια με σχεδόν διαλυμένο τον παραγωγικό ιστό της χώρας εξαιτίας της φορο-θύελλας ενώ οι απαιτήσεις του κουαρτέτου για επιπλέον φόρους… σβήνουν κάθε ελπίδα για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας;
Ο πρόεδρος της Νέας Πορείας και της Νέας Ελλάδας αποδίδει τεράστιες ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες για την επιβίωσή τους συντήρησαν ένα στρεβλό και αντιπαραγωγικό οικονομικό μοντέλο.
Σκληρή κριτική ασκεί και στη σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία όπως είπε έφερε ένα ακόμη εξευτελιστικό όπως το χαρακτήρισε Μνημόνιο, το οποίο το υποστηρίζει για να διατηρηθεί στην εξουσία.
Ο κ. Γραμματίδης ανοίγει το θέμα των ελλειμματικών προϋπολογισμών ενώ θεωρεί ότι τα πλεονάσματα είναι η καταστροφή της οικονομίας αφού εξαντλούν πόρους τους οποίους χρειάζεται η οικονομία για την πραγματοποίηση των δημοσίων επενδύσεων.
Το φορολογικό καθεστώς όπως και το αγροτικό ζήτημα είναι τα δύο θέματα που πρέπει να απασχολήσουν άμεσα την κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού κόσμου.
Ο πρόεδρος της Νέας Πορείας και της Νέας Ελλάδας θεωρεί επιτακτική την ανάγκη υλοποίησης ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα στα επίπεδα του 12,5% όπως και για τους αγρότες οι οποίοι στην περίπτωση που διαμορφώνουν από κοινού πλαίσιο κοινής παραγωγικής βάσης ο συντελεστής να διαμορφώνεται στο μισό.
Επίσης προτείνει μηδενικούς συντελεστές φορολογίας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις με χαρακτηριστικά καινοτομίας όπως και κίνητρα επιστροφής για τις επιχειρήσεις που έχουν μετεγκατασταθεί στη Βουλγαρία.
Ο κ Γιάννος Γραμματιδης δηλώνει ανήσυχος για τις εξελίξεις έχοντας ως βάση το προσφυγικό το οποίο όπως εκτιμά σταδιακά μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα εκτός της συνθήκης Σέγκεν και εκφράζει φόβους ότι το επόμενο βήμα μπορεί να είναι η έξοδος της χώρας από το ευρώ.
Εκλογική ετοιμότητα για το νεοσύστατο πολιτικό φορέα δηλώνει ο κ. Γιάννος Γραμματίδης ο οποίος υποστηρίζει ότι ανεξάρτητα από το χρόνο που θα γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές το κίνημα είναι έτοιμο να κατεβάσει εκλογικούς συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα και θα χτυπήσει με αξιώσεις την πόρτα του Κοινοβουλίου.
Ο κ. Γραμματίδης δηλώνει φιλελεύθερος διότι είναι η μόνη οικονομική ιδεολογία που μπορεί να δημιουργήσει πλούτο και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες.
Ο ίδιος θεωρεί λάθος τις πολιτικές μείωσης των μισθών στο Δημόσιο Τομέα για τον οποίο όπως υποστηρίζει θέλει νοικοκύρεμα χωρίς να οι οποίες αλλαγές να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης