Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Για την αντιμετώπιση του προσφυγικού χρειάζεται μια λύση μεγάλης διάρκειας

Ξυδάκης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Για την αντιμετώπιση του προσφυγικού χρειάζεται μια λύση μεγάλης διάρκειας
Η Τουρκία έχει τα κλειδιά της πόρτας, η Ελλάδα είναι η αρχή του διαδρόμου υποστήριξε ο κ.Ξυδάκης
Την θέση ότι για το προσφυγικό χρειάζεται μια λύση μεγάλης διάρκειας διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ν. Ξυδάκης.
Σε δηλώσεις του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ο κ.Ξυδάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιταλία, υποστήριξε ότι για να λυθεί το προσφυγικό πρόβλημα είναι απαραίτητη η συνεργασία με την Τουρκία.
Ερωτηθείς για το εάν μπορεί στο εξής να χρησιμοποιηθεί η Αδριατική Θάλασσα, από την Αλβανία προς τις ιταλικές ακτές, για μαζικές αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην Ιταλία, ο κ. Ξυδάκης ανέφερε ότι οι απελπισμένοι άνθρωποι θα βρουν ένα δρόμο.
«Εκείνοι που κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους τον θάνατο, τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι, τις βαρβαρότητες του Isis, δεν νομίζω ότι θα φοβηθούν να διασχίσουν ποταμούς, θάλασσες ή βουνά.
Η Τουρκία έχει τα κλειδιά της πόρτας.
Η Ελλάδα είναι η αρχή του διαδρόμου.
Κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τα σύνορα, και εμείς πρέπει, λοιπόν, να μιλήσουμε και να δείξουμε εμπιστοσύνη στη γειτονική μας χώρα - στην Τουρκία - η οποία έχει τα κλειδιά της πόρτας.
Η τουρκική πρόταση πρέπει να αξιολογηθεί, ίσως μαζί τους μπορεί να βρεθεί μία λύση» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης