Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Νέα συνεδρίαση της επιτροπής «Πόθεν Έσχες» για τον Σταύρο Ψυχάρη την Παρασκευή 11 Μαρτίου

Βουλή: Νέα συνεδρίαση της επιτροπής «Πόθεν Έσχες» για τον Σταύρο Ψυχάρη την Παρασκευή 11 Μαρτίου
Σωρεία ελλείψεων και παρατυπιών στις δηλώσεις του μεγαλοεκδότη, χωρίς κρίσιμα παραστατικά και με περίεργες συμπτώσεις
Σε νέα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου περιουσιακών δηλώσεων «Πόθεν Έσχες» θα εξεταστούν οι σοβαρές και πολλαπλές παρατυπίες που διαπιστώθηκαν στις σχετικές δηλώσεις του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη.
Συγκεκριμένα, η επιτροπή, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου στις 9 το πρωί της Παρασκευής 11 Μαρτίου, φέρεται να διαπίστωσε ότι για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εκδότη δεν έχουν κατατεθεί τραπεζικά παραστατικά για την περίοδο 2007-2012, ενώ απουσιάζουν τελείως οι δηλώσεις για τα έτη 2002-2006.
Ακόμη, οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι δεν έχουν κατατεθεί παραστατικά για τα περισσότερα από τα δηλωθέντα ποσά, ενώ λείπουν και τα συμφωνητικά μεταβίβασης των μετοχών του εκδότη, καθώς και οι συμβάσεις των τραπεζικών δανείων που έλαβε ο κ. Ψυχάρης,, όπως για το δάνειο των 50 εκατ. από την Alpha Bank που χρησιμοποιήθηκε από τον Στ. Ψυχάρη για να αποκτήσει τις μετοχές του ΔΟΛ, ενώ λείπουν και οι τραπεζικές βεβαιώσεις εξυπηρέτησης των δανείων.
Παράλληλα, απουσιάζει και το σχέδιο απορρόφησης της Ψυχάρης Μέσα Ενημέρωσης από τον ΔΟΛ, ενώ σε δύο δηλώσεις διαφορετικών ετών αναφέρονται πανομοιότυπα ποσά τραπεζικών καταθέσεων για τον ίδιο τον εκδότη και τη σύζυγό του.
Τέλος, σε δηλώσεις για δύο έτη δηλώθηκαν υψηλά ποσά απαλλασσόμενων εσόδων, από όπου προκύπτουν υψηλά ετήσια πλεονάσματα εσόδων, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες από την επιτροπή «Πόθεν Έσχες», δεν ανταποκρίνονται στο ποσό των δηλωθέντων καταθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης