Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούσε ως εργαλείο τη Δικαιοσύνη, υπονομεύοντας ανθρώπους με ψέματα

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούσε ως εργαλείο τη Δικαιοσύνη, υπονομεύοντας ανθρώπους με ψέματα
Υπάρχει πρόβλημα σχετικά με την αντίληψη της κυβέρνησης για το τι σημαίνει «είμαι στην εξουσία» και τι διάκριση εξουσιών και ανεξαρτησία της δικαιοσύνης - Σε ομηρία η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση με την Τουρκία
«Υπάρχει ένα πρόβλημα που αφορά την αντίληψη της σημερινής κυβέρνησης και των συνεταίρων της για το τι σημαίνει "είμαι στην εξουσία", τι σημαίνει διάκριση των εξουσιών, τι σημαίνει ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, τι σημαίνει προστασία του κράτους δικαίου» σχολίασε για τις αποκαλύψεις σχετικά με τις ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, o πρώην υπ. Οικονομικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «9.84».
Μάλιστα, επεσήμανε ότι «η υπόθεση, ας το πούμε έτσι, Τσακυράκη, είναι εξίσου σημαντική, ίσως σημαντικότερη από την υπόθεση της κ. Τσατάνη, αλλά και τα δύο μαζί και όλο το κλίμα το οποίο δημιουργείται είναι αδιανόητο και ανατριχιαστικό»
Υπογράμμισε δε ότι «στο χώρο τη δικαιοσύνης ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μία εργαλειακή αντίληψη, χυδαιολογούσε, συκοφαντούσε, προσπαθούσε να εκθέσει ανθρώπους και να τους υπονομεύσει με ψέματα».
Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε τις εξελίξεις στο προσφυγικό και το ρόλο της Τουρκίας, τονίζοντας τα εξής:
«Δεν μου αρέσει καθόλου η εικόνα μίας εξωτερικής πολιτικής και κυρίως μίας ευρωπαϊκής πολιτικής που εκφέρεται και συγκροτείται με tweet.
Έχουμε κλείσιμο των βορείων συνόρων και ταυτόχρονα έχουμε την αντίληψη των Ευρωπαίων ότι Τουρκία και Ελλάδα συγκροτούν έναν ενιαίο χώρο.
Η Ελλάδα είναι σε ομηρία, σε όλη αυτή τη διαπραγμάτευση που γίνεται με την Τουρκία», επεσήμανε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για το κλείσιμο των συνόρων και τις διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία.
Τέλος, σχετικά με την κυβερνητική τακτική και τις κινήσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως ότι κάνει το κάνει με γνώμονα να ωφελείται ο ίδιος:
«Με απόλυτο κυνισμό ο κ. Τσίπρας έκανε εκλογές τον Σεπτέμβριο, με απόλυτο κυνισμό έκανε τη στροφή προς το Μνημόνιο τον Ιούλιο, με απόλυτο κυνισμό οργάνωσε ένα αδιανόητο δημοψήφισμα, το οποίο το ξέχασε την επόμενη στιγμή», ήταν το καυστικό σχόλιο του Ευ. Βενιζέλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης