Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρίτσης (Διαχ. Προσφυγικής Κρίσης): Προτεραιότητα ν' αδειάσει ο χώρος στην Ειδομένη τις επόμενες ημέρες

Κυρίτσης (Διαχ. Προσφυγικής Κρίσης): Προτεραιότητα ν' αδειάσει ο χώρος στην Ειδομένη τις επόμενες ημέρες
Οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες θα ενημερωθούν με φυλλάδια στις γλώσσες τους και θα κατευθυνθούν στις δομές που έχουν ολοκληρωθεί
Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι ν' αδειάσει ο χώρος στην Ειδομένη τις επόμενες ημέρες δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για τη Διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης Γιώργος Κυρίτσης.
Ο κ. Κυρίτσης, όμως, διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν νωρίτερα ότι την εκκένωση της περιοχής θα αναλάβουν αστυνομικές δυνάμεις.
Όπως διευκρίνισε «σχεδιάζουμε να έχουμε στην Ειδομένη αρκετό κόσμο που να μιλάει τις γλώσσες των προσφύγων και να διανείμουμε φυλλάδια για να εξηγούμε στους πρόσφυγες την κατάσταση και ότι υπάρχουν δομές διαθέσιμες για τη φιλοξενία τους».
Ο ίδιος εκτίμησε ότι κάποια στιγμή και όσο συνεχίζονται οι κακές καιρικές συνθήκες οι ίδιοι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν από την Ειδομένη.
Η μετακίνηση των προσφύγων θα γίνεται με λεωφορεία σταδιακά όσο ετοιμάζονται νέες δομές για τη φιλοξενία τους και ανάλογα με τις διαθέσιμες θέσεις και στις υπάρχουσες δομές.
Προτεραιότητα θα δοθεί στις οικογένειες με παιδιά.
Αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 θα μεταφερθούν από το λιμάνι του Πειραιά περίπου 1.000 άτομα σε χώρους στη Λάρισα, το Βόλο, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.
Επίσης σήμερα, 9 Μαρτίου 2016, αργά το βράδυ ή το αργότερο αύριο, 300 με 400 πρόσφυγες θα μεταφερθούν από τον Πειραιά στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.
Παράλληλα γίνονται προκαταρκτικές εργασίες από το στρατό και σε δύο χώρους στη Φιλιππιάδα και τα Δολιανά Ηπείρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης