Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας (αναπληρωτής υπ. Άμυνας): Μειωμένες κατά τουλάχιστον 50% οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία στο Αιγαίο

Βίτσας (αναπληρωτής υπ. Άμυνας): Μειωμένες κατά τουλάχιστον 50% οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία στο Αιγαίο
Οι ροές έπεσαν κάτω από 1.000 άτομα την ημέρα, όταν Ιανουάριο – Φεβρουάριο ήταν περίπου 2.500 άτομα ημερησίως είπε ο κ.Βίτσας
Για μείωση κατά τουλάχιστον 50% των προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου από την ημέρα που άρχισαν οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δ. Βίτσας.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Βίτσας υποστήριξε ότι οι ροές έπεσαν κάτω από 1.000 άτομα τη μέρα, ενώ στο διάστημα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου έφθαναν με βάρκες στην Ελλάδα 2.000 με 2.500 άτομα ημερησίως κατά μέσο όρο.
«Χθες είχαμε κάπου 700 άτομα.
Άρα παίζει ένα θετικό ρόλο η παρουσία του ΝΑΤΟ προς το παρόν σε επίπεδο καταγραφής, με την έννοια ότι υπάρχει ένα μάτι αρκετά ισχυρό» είπε ο κ. Βίτσας, υπογραμμίζοντας ότι το βασικό ζήτημα στην παρούσα φάση είναι η δραστική μείωση των εισροών από την Τουρκία.
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι είναι δύσκολο να πειστούν όσοι παραμένουν συγκεντρωμένοι εκεί να μετακινηθούν σε κέντρα φιλοξενίας και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να απομακρυνθούν με τη βία οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη μεθόριο.
«Η διαδικασία αποσυμπίεσης στην Ειδομένη πρέπει να γίνει δια της πειθούς, να πειστούν ότι να κάθονται στα σύνορα δεν τους προσθέτει κάτι» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, ο οποίος εκτίμησε ότι ακόμα και αν σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία, η διεθνής εμπειρία λέει ότι ένα ποσοστό 80% των προσφύγων θα επιστρέψει πίσω στη χώρα του, ενώ θα χρειαστεί ένας χρόνος περίπου για να ολοκληρωθεί η επιστροφή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης